Kandidat za zasedbo mesta vodje strateške nabave naj ima poleg ustrezne izobrazbe najmanj triletne izkušnje v strateški nabavi s pogajanji v mednarodnem okolju, ga odlikuje visoka stopnja organiziranosti in konstruktivno reševanje izzivov, bo med drugim odgovoren za oblikovanje in izvedbo nabavne strategije, pripravo in vodenje pogajanja s strateškimi dobavitelji ter sklepanje mednarodnih pogodb, spremljanje uspešnosti dobaviteljev in njihovega razvoja, za načrtovanje in optimizacijo nabavnih količin, pripravo analiz nabave ter sodelovanje in podporo pri razvoju in uvajanju novih izdelkov.

Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati s primernimi izkušnjami v avto ali moto industriji, ki poznajo sodobne koncepte dela v strateški nabavi ter procese dobavne verige in poznajo poslovno-informacijski sistem SAP ali podoben ERP sistem. Prijave zbirajo do 31. marca na kadri@gemmotors.si.

Podjetje GEM motors ima v svoji ekipi trenutno petnajst redno zaposlenih in več zunanjih sodelavcev, zaradi hitre širitve bodo letošnje leto posvetili tudi obsežnejšemu zaposlovanju. Potencial trga z lahkimi električnimi vozili je izjemen, poudarjajo v podjetju, ki so pridobili in izvedli že kar nekaj obetavnih projektov: razvoj tehnologije za indijsko družbo Napino Auto & Electronics, projekt predelave Gilerinih skuterjev v skuterje z izključno električnim pogonom, razvoj celotnega elektropogona za tricikel za perujsko družbo Ecoenergy SAC, razvoj elektropogona za napredne kmetijske stroje za švicarsko družbo Ökozentrum Langenbruck, razvoj elektropogona za indonezijsko družbo Trekka, predelava twinga na električni pogon, izdelava elektropogona za različne naročnike, kot so tricikel eRocket, tricikel Virant in podobno.

Po nekaterih tržnih raziskavah naj bi bilo globalno do leta 2030 vsaj trideset odstotkov vseh vozil električnih. Letno naj bi na globalni ravni prodali po petnajst milijonov vozil, samo prodaja lahkih električnih vozil, to pa so skuterji, motorji, lahki dostavniki in manjši avtomobili, kar je glavni trg GEM motorsa, pa okoli osem milijonov letno.