Slovenski prvaki bodo v zadnjem krogu igrali proti ekipi, s katero so se pomerili že na uvodu najmočnejšega klubskega tekmovanja. Tedaj so Ljubljančani prikazali eno najboljših predstav v letošnji sezoni, saj so izgubili šele po petem nizu, domov pa se nekoliko nepričakovano vrnili z osvojeno točko. Dve so nato osvojili le še na naslednji tekmi v Stožicah proti romunski Craiovi, sledili so trije porazi, s katerimi so si dokončno zaprli vrata osmine finala. Precej bolje so se v nadaljevanju tekmovanja odrezali Italijani, ki so poleg poljske Zakse in ruskega Zenita iz Kazana še edina neporažena ekipa skupinskega dela, posledično pa so si tudi napredovanje v izločilne boje in prvo mesto v skupini D zagotovili že pred časom.

Tudi zato gre pričakovati, da ekipi danes vendarle ne bosta zaigrali na vso silo in bosta hranili moči za pomembnejše obračune, ki ju čakajo v nadaljevanju sezone, kar pa vsaj v taboru ACH Volleyja zanikajo. »Prihajamo v tisti del sezone, ko bo treba začeti osvajati lovorike in bo treba na vsaki tekmi iti na zmago. Obračun z Modeno bo zato zelo dobra priprava, ki nam bo dala vpogled, kakšna je naša pripravljenost. Tekmo nameravamo vzeti zelo resno,« trdi trener zmajev Zoran Kedačič, o predstavah tekmeca pa pravi, da so te vse prej kot navdušujoče. »Če ocenim njihove predstave iz lanskega leta in sedaj, menim, da niso močnejši, temveč celo slabši. Ne razpolagajo s prav veliko menjavami, v igri so stalno isti igralci. Pripravili se bomo na njihovo najmočnejšo postavo, a po pravici povedano, ne igrajo najboljše odbojke. Upam, da se ne motim,« še sklene Kedačič.

V teh dneh je pestro tudi v pisarnah Odbojkarske zveze Slovenije, kjer so po januarskem odhodu Andree Gianija z mesta selektorja moške reprezentance v zaključni fazi iskanja naslednika. »V izboru so štirje kandidati, a se krog počasi že izoblikuje. Stvari žal niso več odvisne le od nas, ampak tudi od kandidatov,« pojasnjuje generalni sekretar Gregor Humerca. Novi selektor bo znova tujec.