»Ne glede na vse, čeprav večjih pričakovanj nisem imel, vedno želim biti najboljši. Čeprav je vseeno, ali si v skupnem seštevku svetovnega pokala četrti, peti ali šesti, kar so moje možne uvrstitve, sem ravno v tem našel motivacijo. Čeprav je to le boj za trdo štruco kruha, v njem vidim zabavo. V tem boju sem danes dobil veliko, a moral bom biti dober tudi v Kanadi. Moram pa reči, da mi je 14 dnevni odmor prišel zelo prav, pridobil sem nekaj na telesni moči, in lahko rečem, da pred svetovnim prvenstvom, ki je moj fokus, vse poteka tako, kot mora,« je bil dobre bolje Flisar.

Neverjeten zaključek finalne vožnje odločil fotofiniš

Mariborčan je v vseh bojih odlično startal, kot je sam dejal, pa je bilo zelo težko zadržati prednost pred ciljno ravnino. »Zaradi sneženja ni bilo veliko zvoženih linij, če si zapeljal v cel sneg, si bil ob hitrost. Proga je bila zelo počasna, po zadnjem zavoju si zelo težko zadržal vodstvo.« Do zmage je sicer Flisarju zmanjkalo le nekaj stotink, saj je v razburljivem finalu razvrstitev vseh pokazal šele fotofiniš.

Pred zadnjo tekmo v Blue Mountainu v Kanadi je že znan zmagovalec svetovnega pokala. Spet bo to olimpijski prvak Francoz Jean Frederic Chapuis, ki v Rusiji ni blestel, a se mu je vseeno izšlo, da si je priboril neulovljivo prednost. Srdit boj bo potekal za drugo mesto, v njem bosta sodelovala Kanadčan Brady Leman in Švicar Aley Fiva, loči ju le 11 točk. Flisar se bo za četrto mesto boril s Švicarjema Arminom Niedererjem in Marcom Bischofsbergerjem.