Na že devetnajsti medsebojni tekmi večnih tekmecev so se zmage še enajstič veselili rokometaši iz hrvaške prestolnice. Čeprav se Zagrebčani z uspehom v knežjem mestu na zaključni turnir še niso uvrstili, so se njihove možnosti za nastop na njem skokovito povečale. Enako ne velja za Celjane, ki morajo za preboj na zaključni turnir zdaj upati tudi na ugoden razplet drugih tekem, saj petouvrščeni Meškov za njimi ob tekmi manj zaostaja le za točko.

Gosti so bili večji del obračuna boljši tekmec na igrišču. Na štiri gole razlike so pobegnili že v uvodnih minutah tekme, a so Celjani še pred zaključkom prvega polčasa ujeli priključek in z golom Luke Žvižeja izenačili na 12:12. Levi krilni igralec je nato poskrbel tudi za vodstvo svoje ekipe, a so hrvaški prvaki še pred odhodom na odmor izenačili na 15:15.

V nadaljevanju so pobudo znova prevzeli rokometaši Zagreba, ki so tudi ob odsotnosti Luke Šebetića in Zlatka Horvata brez večjih težav uspešno branili vodstvo, na koncu pa se zasluženo veselili zmage s tremi goli prednosti.

»V vseh elementih igre nismo bili na ravni, ki je potrebna za nasprotnika, kot je Zagreb. Veliko stvari je še, ki jih je treba popraviti in dvigniti na višjo raven. Tudi reprezentanti so povsem izpraznjeni, kar pa je glede na čas, ki so ga preživeli skupaj, razumljivo. Nismo na nivoju, kot ga lahko igramo,« je po tekmi dejal domači trener Branko Tamše. Od njegovih varovancev sta bila s šestimi goli najbolj razpoložena Blaž Janc in Luka Žvižej, pri gostih pa jih je največ, sedem, dal slovenski reprezentant David Miklavčič.

Kluba sta se v tej sezoni pomerila že trikrat, še četrtič se bosta srečala 9. marca, ko bosta v Zagrebu odigrala tekmo zadnjega kroga lige prvakov.