Aerni je za svojo prvo medaljo na svetovnih prvenstvih za vsega stotinko sekunde ugnal branilca naslova Avstrijca Marcela Hirscher, ki je bil po smuku šele 28., danes pa se je razveselil že svoje pete medalje na prvenstvih. Uspeh Švice je s tretjim mestom dopolnil Mauro Caviezel, ki je zaostal za šest stotink sekunde. Glavni favorit za zmago Alexis Pinturault (20. po smuku) je tekmo sklenil na repu deseterice (+0,86).

Slovencem je po smuku kazalo dobro, saj je bil Martin Čater tretji, po slalomu pa je uvrstitev poslabšal in končal na 13. mestu (+1,17). Klemen Kosi je končal na 22. mestu (+2,70), Štefan Hadalin na 28. (+3,85), Tilen Debelak pa je odstopil.

»Mislim, da mi je smuk zelo dobro uspel. Ko se spravim zraven, kot je treba, maksimalno borbeno, sem lahko zelo hiter tudi na smuku. Upam, da bo to postalo vsakdanjik tudi v svetovnem pokalu, na tekmah, specialnih smukih. To je bil moj daleč najboljši smuk, teren mi tudi paše. Težave sem imel le z dolgimi skoki, saj jih nisem znal na treningih najbolje oceniti. Potem sem si na zadnjem treningu in danes še enkrat ogledal. Zadel sem linijo, skokov in prelomnice sem se dobro lotil, tako da mi je vrhunsko uspel smuk,« je bil s smukaškim delom kombinacije zadovoljen Čater. Kot je še povedal za STA so bili pogoji na prvi progi izvrstni, nekoliko slabši pa na drugi.

»Smučanje je pač tak šport, dogaja se na prostem, na žalost se mi zdi, da se res malo pozna, da se kombinacija odloča v slalomu. Mislim, da je smukaška proga od prvega do zadnjega res dobro držala, super pogoji so bili in posledično niso bili tako veliki zaostanki, potem pa se tukaj ob treh popoldne upre sonce in proga postane mehka ter se naredijo luknje, tako da je zelo težko tako hitro smučati, kot denimo z enko.«

Zelo kritičen pa je bil do organizatorjev trener slovenskih smukačev Peter Pen, prepričan, da je bila slalomska proga nevredna svetovnega pokala, kaj šele svetovnega prvenstva.