Prva tekma na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu se ni razpletla po slovenskih željah. Na tehnično zahtevni progi so napake drago stale številne največje superveleslalomske specialistke, med drugim tudi najboljšo slovensko smučarko letošnje zime Ilko Štuhec. Mariborčanka je po izvrstnem zgornjem delu v srednjem delu skrenila z idealne linije, izgubila ogromno časa, ki ji ga v nadaljevanju ni uspela več nadoknaditi. V cilj je prismučala kot sedma, na koncu pa tekmo z zaostankom 1,04 sekunde končala tik za najboljšo deseterico.

»Sem malo mešanih občutkov. Začela sem super, potem pa sem naredila kar veliko napako, ki me je stala veliko časa. Po tem se mi je po občutkih zdelo, da sem smučala v redu. Žal nisem več mogla nadomestiti tistega, kar sem izgubila, a sem vseeno skušala iztisniti, kar se je dalo,« je v ciljni areni za STA dejala Štuhčeva,ki je najboljši dosežek na prvenstvih postavila s šestim mestom na superveleslalomu pred štirimi leti v Schladmingu. »Bil je res lep superveleslalom, veselje je bilo vozit, žal se ni izšlo, kot sem si zamislila. Sem presmučala teren in se že veselim naslednjih preizkušenj.«

Zmage se je presenetljivo veselila Nicole Schmidhofer, ki je za 33 stotink prednosti ugnala drugouvrščeno Tino Weirather iz Liechtensteina, tretja pa je bila prva favoritinja za superveleslalomsko zlato Švicarka Lara Gut. Avstrijka v tej sezoni v svetovnem pokalu še ni stala na stopničkah. Edini uvrstitvi na zmagovalni oder je vpisala v Cortini d'Ampezzo s tretjim mestom na smuku leta 2014 in drugim mestom v superveleslalomu leta 2013. V igri za medaljo sta bili sicer tudi Lindsey Vonn in Anna Veith, ki pa sta odstopili.

Slovenske barve na tekmi je zastopala še Maruša Ferk, ki je končala na 30. mestu (+3,35).