V mnogih primerih je kombiniranje različnih kuhinjskih stolov proračunu prijazna možnost, saj lahko uporabimo zastarele ali posamezne kose, ki jih imamo v stanovanju ali smo jih pospravili v klet. Mešanje barv, slogov, tekstur itd. z rdečo nitjo, ki jih povezuje, nam ponuja neskončne možnosti sestavljanja povsem »novega« seta, pri čemer naj vam pomagamo z naslednjimi nasveti.

Različni modeli v enaki barvi

Enak model stola v različnih barvah je najlažji način, da dosežemo mešani videz. Ker so oblika, material in slog stolov enaki, se lahko poigramo z barvno paleto. Poceni možnost je tudi, da najdemo različne stole, ki so nam všeč, in jih vse pobarvamo v enako barvo – katero koli, ki pristaja v prostor, tako da ustvarimo enoten videz. Če ste pri kombiniranju nekoliko zadržani, izberite dva drugačna stola, ki sta lahko skladna ali povsem različna od drugih, in ju postavite na oba konca mize. To je odlična možnost, da izkoristimo razprodajo posameznih modelov ali stolov, ki ne tvorijo več celovitega seta.

Kombinacija barv, kovine ali lesa

Če nad živahnimi barvami niste navdušeni, pa vseeno želite eklektični videz jedilniškega kompleta, se držite nevtralnega kombiniranja. Stoli različnih slogov v belem ali črnem, kovinski ali leseni se med seboj odlično dopolnjujejo. Kadar si želite barv, a z njimi nočete pretiravati, izbrane stole poenotite z različnimi barvnimi toni v isti barvni družini. Podobno kot s poudarjenima stoloma na obeh koncih mize lahko ustvarite tudi dramatični kontrast med sodobnim in tradicionalnim slogom, tako da setu navadnih kuhinjskih stolov dodate posebno izrazen in moderen kos.

Prevleke za enak ali različen videz

Kuhinjske stole lahko poenotimo ali jih naredimo različne tudi tako, da zamenjamo prevleko sedeža, kar je projekt, ki se ga lahko lotimo sami. Ujemajoči se set bo z različnimi prevlekami zaživel v novem sijaju, enake prevleke na sicer različnih stolih pa poskrbijo za enotni videz. To je tudi zelo privlačna možnost za posodobitev zastarelega seta stolov in najpogostejši ter najbolj priljubljen način za kombiniranje različnih slogov.

Vir: www.apartmenttherapy.com