Šesto mesto Boštjana Klineta na smuku v Garmisch-Partenkirchnu je odlična uvrstitev najhitrejšega slovenskega alpskega smučarja, ki ima nekaj grenkega priokusa. Mariborčan je imel namreč na dveh preizkušnjah na Bavarskem, kjer je lani zasedel drugo mesto, izvrstno priložnost, da poseže po še višjih mestih. Potem ko je v petek odstopil, je v soboto naredil napako, ki ga je stala precej višjo uvrstitev. Kljub temu je Štajerec s tretjo najboljšo uvrstitvijo v tej sezoni na generalki pred svetovnim prvenstvom v St. Moritzu dokazal, da bo spadal v krog favoritov, ki se bodo na vrhuncu sezone borili za kolajne.

»Do napake sem imel zelo dober občutek. Z rezultatom sem zadovoljen. Napako sem naredil tudi pred startom, ker nisem dovolj ohladil smučarskih čevljev, tako da med smučanjem nisem dobro čutil smuči. Dobil pa sem izkušnjo za nadaljevanje kariere,« pravi Boštjan Kline. »Veseli me, da se je po zamujeni priložnosti Boštjan zbral ter pokazal, kam sodi. Zdaj ga bo treba spočiti, do svetovnega prvenstva pa ne bo več smučal, temveč se bo posvečal kondicijski vadbi,« je bil zadovoljen glavni trener hitrih disciplin Peter Pen.

Peti smuk sezone je petič dobil drug tekmovalec. Kjetilu Jansrudu, Maxu Franzu, Dominiku Parisu in Travisu Ganongu se je v elitni druščini smukaških zmagovalcev sezone priključil Hannes Reichelt. Avstrijec je dobil smuk s startno številko ena, proga Kandahar pa je bila precej manj nevarna kot v petek, ko je bilo nekaj grozljivih padcev.

Najboljši alpski smučar na svetu Marcel Hirscher je včeraj nadaljeval odličen veleslalomski niz. 27-letni smučar je na zahtevnem bavarskem terenu dosegel že 43. zmago v svetovnem pokalu, dvajseto veleslalomsko. Hirscher ima v skupnem seštevku svetovnega pokala že 424 točk prednosti pred najbližjim tekmecem in nihče ne dvomi, da se bo šestič v karieri veselil naslova skupnega zmagovalca. Drugi je bil presenetljivo Šved Matts Olsson, ki se je prvič v karieri uvrstil na zmagovalni oder, domače ljubitelje alpskega smučanja pa je s tretjim mestom razveselil Stefan Luitz. Francoz Alexis Pinturault je na drugi progi storil veliko napako, zaradi katere je s prvega mesta po prvi progi nazadoval na četrto.