Okoli osmih zjutraj so bili včeraj na intervencijski številki mariborske policijske uprave obveščeni, da je v stanovanju v Mariboru moški ustrelil žensko. Na kraj so odšli policisti in ugotovili, da je ženska umrla, poškodovanega moškega pa so reševalci odpeljali v UKC Maribor. Streli so odjeknili v stanovanju bloka na Trgu Dušana Kvedra. Sedeminosemdesetletni I. G. naj bi bil ustrelil svojo partnerico, 70-letno Ano Rambaher.. Nato naj bi skušal narediti samomor, a se je s strelnim orožjem ranil, nato pa poklical na pomoč.

Sosedje so pretreseni povedali, da so se nekateri zjutraj srečali s policisti v neprebojnih jopičih. Kmalu so izvedeli, da se je v enem od stanovanj v bloku zgodil zločin in so izgubili sosedo. Kdaj se je v stanovanju dogajala drama, nobeden od stanovalcev ne ve povedati, saj niso slišali strelov. Po mnenju nekaterih sosedov naj bi se zločin zgodil že v soboto zvečer. Ivan Grobin naj bi vso noč preživel ob mrtvi ženski, zjutraj pa si je skušal vzeti življenje. A strel v glavo za možakarja ni bil usoden, nato pa naj bi sam na pomoč poklical policiste. Ali informacije sosedov o tem, kdaj natančno je žrtev umrla, držijo, bo odgovorila policijska preiskava, zaslišali pa bodo tudi storilca, ko bodo to v bolnišnici dovolili.

Sosedom povedala, da se ga boji

Zakaj je partner segel po orožju, še ni znano, sosedje pa pravijo, da je bila žrtev prijazna, skromna gospa, s katero so se vsi dobro razumeli. V bloku je stanovala že dalj časa in nihče ni niti pomislil, da bi se njeno življenje lahko tako končalo. Ana Rambaher je potem, ko sta njeni hčeri odrasli, v stanovanju živela z Grobinom, ki je menda večji del življenja služboval v Nemčiji. O njem sosedje pravijo, da je bil nepriljubljen, saj je menda na vse gledal zviška, bil pa naj bi tudi prepirljiv. Svoji partnerici, h kateri se je priselil pred približno desetletjem, ni dovolil, da bi se pogovarjala s sosedi.

Ivan Grobin naj bi tudi večkrat besnel in mimoidočim namenjal kletvice v nemščini. Ko so sosedje njo srečevali samo – ko je odnašala smeti ali pa nabirala travo za svojo mačko–, jim je včasih potožila, da njen partner z njo ravna grdo, da je zelo strog, predvsem pa, da je skop. Od nje naj bi veliko pričakoval, za skupne stroške pa da je le stežka namenil kaj denarja. A na nasvete, da naj se z njim razide, naj bi predvsem v zadnjem času odgovarjala, da se ga boji, saj naj bi ji že grozil, da jo bo ustrelil. Po podatkih nekaterih pa je on v starosti hudo zbolel, imel naj bi raka. Ali je tudi to kaj prispevalo k njegovi odločitvi, da ubije svojo partnerico in skuša vzeti življenje tudi sebi, se za zdaj le ugiba. Kot tudi o tem, od kod je imel strelno orožje. Na vprašanja bodo v prihodnjih dneh odgovorili policisti.