Šestindvajsetletnemu Avstrijcu se je najbolj približal Italijan Christof Innerhofer (+0,09), ki je osvojil drugo mesto, tretji pa je bil Švicar Beat Feuz (+0,44). Od štirih Slovencev na startu je točke osvojil zgolj Boštjan Kline, ki je končal na 22. mestu (+1,68). Klemen Kosi je bil s 36. časom (+2,37) prepočasen za uvrstitev med trideseterico, medtem ko sta Martin Čater in Tilen Debelak ostala brez uvrstitve.

»Z današnjim dnevom ne moremo biti zadovoljni, a tekme si sledijo in potrebno se je pripraviti za naprej. Upam, da bo že jutri boljše. Kline je danes peljal 20 centimetrov od ograje, lahko bi se poškodoval ali pa odstopil. Druga stvar je to, da je včeraj smučal dobro. Pokazal je, da smo na smuk pripravljeni. Jutri je druga tekma. Pokazal je, da smuča konstantno, tudi z napakami je okrog dvajsetega mesta. Kljub vsemu je bil 17. superveleslalomist lanske sezone in če je enkrat 22. to ni neka tragedija. Res hočemo več, a danes nam ni uspelo in gremo dalje,« je za STA slovenske nastope ocenil glavni trener za hitre discipline v slovenski moški ekipi za svetovni pokal Peter Pen.

Prvič v tej sezoni na zmagovalni oder ni stopil norveški tekmovalcec. Najboljši Norvežan je bil Aleksander Aamodt Kilde na četrtem mestu, zmagovalec prvih treh superveleslalomov Kjetil Jansrud pa se je moral zadovoljiti z devetim mestom.

Kitzbühl bo sicer že jutri gostil smuk, v nedeljo pa je na sporedu še slalomska tekma.