Od zgoraj omenjenih velikanov se pričakuje predvsem pričakovano – nadgradnjo zaslonov, boljšo sliko, večje zmogljivosti, nove oblikovne koncepte. Vendar so čar CES predvsem tehnološke novitete, ki verjetno nikoli ne bodo zapustile sejemskih prostorov. Govorimo o konceptih, ki služijo bolj kot kazalniki tehnoloških smernic. Za letos, tako napoveduje portal quartz, lahko pričakujemo sledeče.

Velika pozornost bo namenjena avtomobilom. Samovozeči avtomobili niso več stvar oddaljene prihodnosti, prava avtonomnost pa se pravzaprav šele razvija. Proizvajalci Ford, Honda in GM zato CES radi uporabljajo kot dražilec, kjer predstavljajo inovacije. Še pred začetkom sejma je splet denimo preplavil avtomobil podjetja Faraday Future, ki razkriva pogled na avtomobilsko prihodnost.

Glasovno upravljanje

Leto 2017 bo obdobje najrazličnejših naprav, ki bodo omogočale glasovno interakcijo (ne zgolj glasovne ukaze, temveč tudi nekakšen pogovor). To usmeritev je spodbudila priljubljenost Amazonovega glasovnega pomočnika echo in Googlovega home. To na kratko pomeni prepletanje pametnih in med seboj povezanih naprav (internet stvari), s katerimi glasovno komuniciramo.

Klasika

Na stojnicah ne bodo manjkale televizije, katerih vodilo je letos »večje je boljše«, predvsem pa bo v ospredju tehnologija HDR, ki skrbi za še večjo jasnost in kontrast slike.

Roboti

Zdi se, da čas robotskih pomagačev že trka na vrata. Na CES jih bodo menda predstavili cel kup – opravljali naj bi najrazličnejše naloge: od fotografiranja do predvajanja glasbe (za napredno umetno inteligenco bo vseeno treba še počakati). Bistvo teh je, da je področje osebne robotike doseglo tako raven, da je že varna in nemoteča za človeka.