Ali je sploh še kaj upanja za hokejsko Olimpijo, bo znano v prihodnjih tednih, ko vodstvo kluba obljublja izplačilo zamujenih plač. Tivolskemu kolektivu se znova zatika pri izpolnjevanju obveznosti, a predsednik kluba Marko Popovič upa, da bo v prazničnih dneh sklenil sodelovanje z novimi sponzorji. Ko je nasledil Matjaža Seklja, si verjetno ni predstavljal, kako zahteven izziv ga čaka.

Na dolgi rok je usoda Olimpije popolnoma neznana. Navijači tako mizernih zim v Ljubljani ne želijo več, kar so pokazali s slabim obiskom na tribunah. Slovenski prvaki na vsaki domači tekmi v EBEL pridelajo minus v blagajni, saj nekaj sto prodanih vstopnic ne zadostuje niti za pokritje vseh stroškov. Povrhu je decembrsko razpoloženje v Tivoliju na nizki točki tudi zaradi serije porazov. Olimpiji nocoj v Celovcu grozi že deseti zaporedni poraz, ta mesec pa so vknjižili vsega točko na nedavnem gostovanju v Znojmu. Še vedno ni znano, v kakšni postavi bodo Ljubljančani nadaljevali prvenstvo, saj namigovanja o odhodu novih tujcev ne potihnejo. Če bo zeleni dres slekel še kakšen hokejist, Olimpijo čaka mučenje tudi v sklepnem dejanju domače sezone z Jesenicami.

V Podmežakli so si po porazu z Neumarktom polizali rane na tekmi z Zell am Seejem, ki so ga železarji dobili v zadnjih desetih minutah. Nastop jeseniških hokejistov v končnici alpske lige sicer ni ogrožen, vendar bodo v odločilnih tekmah sezone pričakovanja javnosti kajpada visoka.