Olimpija je v Stožicah gostila nogometaše Celja, s tesno zmago z 2:1 pa se je vsaj za nekaj ur vrnila na vrh prvenstvene lestvice. Okrog tisoč gledalcev spet ni spremljalo prepričljive Olimpije, Leon Benko je pri prvem zadetku izkoristil napako obrambe Celja, ki mu je pustila preveč prostora, in zadel z roba kazenskega prostora, Ricardo Alves je povišal na 2:0, Amar Rahmanović pa je Celje vrnil v igro. Ljubljančani so imeli še nekaj polpriložnosti, a to zagotovo ni igra, ki bi zadovoljila apetite Ranka Stojića in Milana Mandarića.

Domžale so v sosedskem derbiju gostile Radomlje, zadnjeuvrščena ekipa prvenstva pa je presenetila tretje moštvo lige in zmagala z 2:0. Rezultat še toliko bolj čudi, ker so Domžale na zadnjih tekmah igrale zelo dobro, krasila jih je moštvena igra in visok presing po celem igrišču, danes pa niso našli recepta za precej skromne Radomlje.

Rudar je v Velenju na stadionu Ob jezeru le remiziral s Krškim (2:2), Gorica pa je doma prepričljivo odpravila Aluminij (3:0). Zadnja tekma 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije poteka v Ljudskem vrtu, kjer je Maribor proti Kopru že v 12. minuti vodil z 2:0. Tekma se je začela ob 20.15.