Nico Rosberg, ki je pretekli konec tedna postal svetovni prvak v formuli 1, je dejal, da je to uresničitev njegovih otroških sanj. Kako ne: že od malega je bil vzgajan za voznika formule. Njegov oče Keke Rosberg, svetovni prvak v formuli 1 leta 1982, z njim celo ni hotel govoriti svojega maternega jezika finščine, da bi se Nico lahko bolj skoncentriral na druge jezike, ki naj bi bili bolj pomembni za sinovo tekmovalno kariero. Tako Nico govori francosko, italijansko, nemško, angleško in špansko, nikakor pa finsko, čeprav ima dvojno nemško-finsko državljanstvo.

Vse življenje pa je preživel v Monaku. Zato je tudi njegov letošnji tekmec Lewis Hamilton za Guardian dejal, da Nico Rosberg »sploh ni Nemec, saj celo kot otrok na tekmovanju za karting nikoli ni stal poleg nemške zastave, temveč vedno ob zastavi Monaka«. Pred desetimi leti je Nico Rosberg priznal, da se ne počuti ne Finec ne Nemec, da do nobene države ne čuti patriotizma. Da pa je res doma v Monaku, ker je tam njegov najljubši bar, najljubši kino in ker je tam doma njegova družina. Se pa občasno še sklicuje na svoje finske gene, češ da mu daje moč finski sisu, pregovorno nacionalna karakterna lastnost Fincev, ki opisuje vse od odločnosti, borbenega duha, vztrajnosti do vzdržljivosti.

Nico Rosberg se že vso kariero zahvaljuje družini

Ne glede na to, ali se ima za Finca, Nemca ali državljana sveta, se je aktualni svetovni prvak ob osvojitvi naslova na twitterju najprej zahvalil očetu Kekeju in mami Gesini, ob tem pa objavil posnetek, kako je kot otrok tekmoval v kartingu. Nico Rosberg se že vso svojo kariero zahvaljuje družini. Zanimivo pa je, da se je njegov oče Keke za dolgih šest let umaknil iz javnosti, da se ne bi preveč mešal v sinovo kariero, ter ga podpiral le zasebno. Ob sinovi zmagi je dejal, da je bil bolj nervozen kot ob svoji, a da njegovi uspehi v formuli že dolgo ne štejejo več.

Na zadnji dirki sezone pa je bila ob njem njegova žena Vivian Sibold. Tudi ta ljubezen je povezana z družino. Njeni in njegovi starši so namreč dolgoletni prijatelji, tako da se poznata že iz otroških let. Morebiti sta bila že tedaj zaljubljena, a uradno sta ponovno začela prijateljevati leta 2003. Dolgo – skoraj enajst let – sta bila zaročena, pred dvema letoma sta se poročila, pred dobrim letom dni pa se jima je rodila hčerka Alaïa.

Žena s slaščičarno

Vivian je notranja oblikovalka, študirala je v Milanu in še vedno občasno prevzame kakšen projekt. Tako je denimo opremila pisarne moštva Lotus, ima pa tudi svoj oblikovalski studio Maison V Interiors, ki pa je že skoraj leto dni popolnoma nedejaven. Ker pa par precej časa preživi tudi na Ibizi, kjer imata tudi hišo, ima gospa Rosberg tudi tam svojo sladoledarno Vivi's Creamery. Žena je Nica tudi navdušila nad peko, tako da zdaj voznik formule 1 razlaga, da se med njegove hobije poleg kolesarjenja, igranja begemona in investiranja v vrednostne papirje uvršča tudi peka piškotov, še posebno takih brez sladkorja.

Nico in Vivian veljata za precej glamurozen par, ki se rad sprehaja po rdečih preprogah, a sta tudi izjemno predana drug drugemu. Nico Rosberg je lani za britanski Telegraph dejal, da je njegov popoln dan tisti, ki ga preživi z ženo: »Za zajtrk bi mi naredila zdrave palačinke, potem bi šla za kakšno uro na kolo, kosila na plaži, popoldne zaspala, ob sončnem zahodu pa se zapeljala po hribih. Zvečer bi ona kuhala večerjo, jaz pa bi v kuhinji bral revijo o starih avtomobilih.«