Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca po odmevni zmagi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo proti Poljski ni upravičila vloge favorita ter pred domačimi navijači v Novi Gorici z 1:3 izgubila z Belgijo. Poraženec večera je bil Bojan Tokić, ki se je po več letih predstavil v Novi Gorici, kjer je odraščal, najboljši slovenski igralec pa je izgubil oba dvoboja. Edino točko je Sloveniji priigral Darko Jorgić ter potrdil, da odlično napreduje tudi v članski konkurenci. In ko Sloveniji odpove vlečni konj, na katerega plečih so več kot desetletje sloneli reprezentančni uspehi, je ne reši niti obetavna mladež.

Selektor Slovenije Jože Urh je pred dvobojem opozarjal na nevarno Belgijo. Čeprav je imel pred začetkom dvoboja najobetavnejši evropski mladinec z belgijskimi igralci precej negativno razmerje zmag in porazov, Urhu ni prišlo na misel, da bi Darka Jorgića postavil na tretji položaj, da bi odigral le en posamični dvoboj. Urh se zaveda, da Jorgić potrebuje močne dvoboje za napredek, ne pa, da bi se jim izogibal. Hrastničan je potrdil svoj potencial, saj tudi na drugem kvalifikacijskem dvoboju ni doživel poraza.

»Ne spomnim se, da bi Tokić v ekipni tekmi izgubil dva dvoboja. Ne gre mu ničesar očitati, saj že 15 let vleče slovenski vlak. Trudil se je na vse pretege, a mu igra ni stekla. Ni našel prave igre, žogice so mu uhajale, kar se mu zgodi sila redko. V prvem dvoboju je potreboval le nekaj točk, da bi ga poneslo številno in bučno občinstvo, ki je res pripravilo enkratno vzdušje,« je Tokića tolažil Jože Urh.Nadaljeval je: »Zelo dobro je odigral Jorgić, ki je prvič premagal belgijskega tekmeca. Deni Kožul ima še preveč nihanj v igri, da bi lahko presenetil Belgijca. Nekoliko mi je le žal, da nismo izenačili rezultata na 2:2, saj me zanima, kako bi se v takšnem položaju znašel Jorgić. Po drugi strani so takšna vprašanja brezpredmetna, saj je bil tekmec včeraj boljši.«

»Verjamem, da bom tudi v Novi Gorici še dokazal, da znam igrati namizni tenis. Odpovedal sem in sem glavni krivec za poraz, saj s tekmecema, ki sta včeraj vzela moj skalp, še nisem izgubil,« se je posul s pepelom Bojan Tokić.

Naslednji dvoboj bo slovenska moška reprezentanca odigrala 13. decembra v Novi Gorici proti Poljski, ki jo je na prvem dvoboju v gosteh presenetila s 3:1. »Včeraj se je še enkrat pokazalo, kako izenačena je skupina, v kateri igramo. Odloča dnevna forma, kar se je pokazalo v vseh treh dvobojih. Vseeno mislim, da so po imenih Poljaki najboljši, a bomo decembra storili vse, da jih še enkrat presenetimo,« pravi Urh.

Kvalifikacije za EP, moški, 2. krog: Slovenija – Belgija 1:3; Tokić – Robin Devos 2:3 (–10, 2, 9, –5, –7), Jorgić – Nuytinck 3:1 (7, –10, 5, 11), Kožul – Allegro 1:3 (–6, 14, –5, –6), Tokić – Nuytinck 0:3 (–8, –7, –5), vrstni red: Slovenija, Belgija in Poljska po 1 zmaga in 1 poraz.