Vzrok za slabo voljo v vrstah argentinske reprezentance gre iskati v zadnjem pisanju tamkajšnjih novinarjev. Eden od njih je namreč na svojem twitter profilu dan pred tekmo Ezequiela Lavezzija obtožil kajenja marihuane v pripravljalnem taboru ekipe. Nogometaša naj bi zaradi tega Argentinska nogometna zveza suspendirala, posledično pa je član kitajskega prvoligaša Hebei Fortune tekmo s Kolumbijo presedel na klopi.

Da je argentinskim nogometašem prekipelo, je postalo jasno na novinarski konferenci po tekmi, ko je Lionel Messi v imenu reprezentance podal izjavo, da zaradi vdiranja v zasebnost sedmi sili ne bodo več na voljo. »Tu smo, da vam sporočimo, da ne bomo več komunicirali z mediji,« je navzoče novinarje uvodoma nagovoril Messi, nato pa nadaljeval: »Obtožbe, ki so bile zapisane na račun Lavezzija so zelo resne. Žal nam je, da smo se morali tako odločiti, a nam druga možnost enostavno ne preostane. Vemo, da večina med vami ne igra te igre. Sprejemamo, da nas kritizirate, če smo slabi ali če izgubljamo. A tu gre za zasebnost in če tega ne bomo ustavili, se bo to početje nadaljevalo,« je še dejal argentinski kapetan.

Lavezzi je navedbe o uživanju marihuane že zanikal, obenem pa tudi napovedal, da se bo proti hudim obtožbam boril tudi s pomočjo pravnih sredstev.