Krimovke so po domačih zmagah proti norveškemu Larviku (24:22) in švedskemu Sävehofu (32:29) spravile na kolena še tretji skandinavski klub v skupini D in potrdile nepremagljivost trdnjave Kodeljevo v letošnji evropski ligi prvakinj. Toda na dokončno potrditev napredovanja med najboljšo dvanajsterico v Evropi so morale počakati 24 ur zaradi razpleta tekme na Švedskem. In po tem, ko je Larvik včeraj popoldan v gosteh premagal Sävehof z 38:32 (21:14), so 21-kratne slovenske prvakinje že krog pred koncem skupinskega dela napredovale v glavni del tekmovanja, v soboto pa se bodo proti Larviku (drugi par je Esbjerg – Sävehof) potegovale za to, da bi naprej prenesle čim več točk.

Proti Esbjergu se je po vodstvu gostiteljic z 9:6 in 10:7 prvi polčas končal brez zmagovalca (13:13), Alja Koren pa je dosegla skoraj polovico vseh Krimovih golov v tem delu igre (šest brez zgrešenega strela). Na začetku drugega je sledila Krimova ofenziva, v kateri sta bili v glavnih vlogah Miša Marinček (16 obramb) in Elizabeth Omoregie (8 golov). Že sredi polčasa so krimovke povedle z 22:16, v končnici pa dvakrat s plus sedem (24:17, 25:18) in zadišalo je po tem, da bi lahko celo izničile minus deset (25:35) s prve tekme na Danskem (25:35). A v zadnjem delu so se gostje le zbrale in vsaj delno omilile visok poraz.

»Uspelo nam je ustaviti odlični Nizozemki Van der Heijdnovo in Polmanovo, nekaj težav sta nam povzročali le Karlssonova in Almova, a vse vrhunske nasprotnice je pač nemogoče odrezati od igre. Še posebno me veseli, da smo spet prejeli malo zadetkov, kar je posledica odlične obrambe, predvsem v drugem polčasu, ko smo dobili le devet golov. Tudi napad s 27 doseženimi je bil dober,« je dejal trener Uroš Bregar. S šestimi zadetki je bila levoroka Alja Koren druga strelka Krima: »Na tekmo smo se dolgo in temeljito pripravljale, saj smo vedele, da gre za eno najpomembnejših v sezoni. Odigrale smo na vse ali nič in zasluženo zmagale. Vesela sem, da sem zaradi drugačne rotacije tudi na drugem položaju, desnem zunanjem, lahko z nekaj goli prispevala k pomembni Krimovi zmagi.«