V dvorani Tatran Arena, kjer so gostitelji 4. septembra v finalu kvalifikacijskega turnirja za ligo prvakov Gorenju uničili sanje o nastopu med evropsko elito, se Velenjčanom na tekmi Sehe ni uspelo maščevati. Na četrtem gostovanju so četrtič izgubili (Zagreb, Vardar, Meškov, Tatran) in ostajajo šesti v 10-članski ligi, zamudili pa so priložnost, da po točkah ujamejo Celjane, ki imajo po štiri zmage in poraze.

V zadnjem dobrem mesecu je ekipa trenerja Boruta Plaskana odigrala šele tretjo tekmo (Metalurg, Meškov, Tatran), od prejšnje v Belorusiji pa je minilo že deset dni. Proti Tatranu, ki so ga Celjani pred skoraj dvema mesecema v Prešovu visoko premagali (31:25), so njihovi sosedi iz Šaleške doline slabo začeli. Že sredi prvega polčasa so zaostajali s 4:7, predvsem zaradi Igorja Čuprine, 201 centimeter visokega vratarja iz Ukrajine, ki je že do polčasa zbral deset obramb.

V nadaljevanju so se gostje predramili in na odmor odšli le z minus ena (15:16), a serijski državni in pokalni prvaki Slovaške – oboje neprekinjeno zadnjih deset let – so imeli v 43. minuti prvič pet golov prednosti (23:18). Vseeno so se Velenjčani še približali na minus dva (23:25, 24:26), a od napete končnice ni bilo nič, saj so zelo amatersko odigrali zadnji del. Med tremi zaporednimi izključitvami na Tatranovi strani med 52. in 58. minuto je z igralcem več prejelo kar štiri zadetke, zadnjega minuto in pol pred koncem za zaostanek z 29:33. Slovaki z devetimi tujci in pod vodstvom trenerja Rastislava Trtika, ki je po izobrazbi doktor komunizma, so šele na četrti domači tekmi v Sehi prvič zmagali (pred tem porazi proti Celju, Meškovu in Vardarju), do sinoči edino zmago pa dosegli proti Nexeju na Hrvaškem.

Gorenjev trener Borut Plaskan po tekmi v mestu, kjer so arheologi odkrili tudi več kot 28.000 let staro okostje mamuta, ni imel razlogov za zadovoljstvo: »Od gostovanja smo pričakovali več. Dobre obrambe, ki nas je krasila na zadnjih tekmah, ni bilo, kar 34 prejetih golov je absolutno preveč. Iz napak se moramo nekaj naučiti in iti naprej.« Velenjčani bodo že v torek v Sehi gostovali v Celju, nato pa jih čakata tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za nastop v skupinskem delu pokala EHF proti nemški ekipi Füchse Berlin: 23. novembra doma in 26. v Nemčiji. Na drugi včerajšnji tekmi je Veszprem doma premagal Meškov z 31:30 (17:16).