Slovenski podprvaki imajo po sedmih tekmah tri zmage in štiri poraze, Tatran, deveti med desetimi klubi v Sehi, pa le eno zmago (Nexe Našice) in šest porazov. Toda na Prešov, tretje največje mesto na Slovaškem, ima Gorenje zelo slabe spomine, saj je na septembrskem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v ligo prvakov ostalo brez napredovanja med evropsko elito, potem ko je v velikem finalu izgubilo prav proti domačemu Tatranu (21:23). Slovaški klub zdaj nastopa v spodnjem domu lige prvakov, po polovici skupinskega dela ima dve zmagi in tri poraze, Velenjčani pa se bodo danes skušali maščevati Tatranu za septembrski poraz in želeli pridobiti vsaj tolažilno nagrado – zmago v ligi Seha.

Med potniki na nedeljskem potovanju velenjske odprave z avtobusom proti okoli 750 kilometrov oddaljenemu Prešovu ni bilo treh igralcev: Nika Medveda, Andrisa Celminša in Nejca Cehteta. Kapetan Medved je ostal doma zaradi poškodbe desnega ramena (ultrazvok je pokazal natrgano mišico ramenskega obroča; zamenjal ga bo 18-letni Tadej Mazej), 20-letni Estonec Andris Celminš je do konca te sezone posojen v Slovenj Gradec, mlajši od bratov Cehte pa je bil s člansko reprezentanco na kvalifikacijski tekmi proti Portugalski v Lizboni in je kar od tam dopotoval naravnost na Slovaško.

Pred tekmo z 12-kratnim prvakom Slovaške trener Borut Plaskan ne skriva optimizma. »Naš cilj je jasen – želimo si nove zmage. Kljub zdravstvenim težavam nekaterih igralcev v minulem tednu bodo vsi, z izjemo Medveda, nared za tekmo. Verjamem, da bodo fantje pokazali svoj pravi obraz in če se bodo držali dogovorov, imamo vse možnosti za uspeh,« pravi Borut Plaskan. Njegova ekipa bo morala biti pozorna predvsem na strelsko najučinkovitejša Tatranova rokometaša, levokrilnega Čeha Jakuba Hrstke (38 zadetkov; tudi tretji strelec evropske lige prvakov) in levega zunanjega Oliverja Rabeka (35), ki sta skupaj dosegla skoraj 42 odstotkov zadetkov od skupno 173 slovaške ekipe v letošnji Sehi.