Ko je v Partilleju, predmestju Göteborga, krimovka Elizabeth Omoregie do 13. minute dosegla že šest zadetkov, Miša Marinček pa do takrat zbrala sedem obramb, je pri vodstvu z 8:5 kazalo, da se bo ponovila zgodba iz Ljubljane, ko je Krim že pred koncem prvega polčasa vodil za deset golov. A v novi dvorani Partille Arena, v kateri ne bo nobene tekme na bližnjem EP za ženske, se je nato zgodil velik preobrat. Sävehof je osem minut pred koncem prvič povedel za štiri točke (23:19), enako prednost je imel še štiri minute kasneje (26:22), a dvajset sekund pred znakom sirene je Hrvatica Aneta Benko, edina mama v Krimu (ima triletno hčer Katarino), zmanjšala na 24:26.

V zadnjem napadu je Sävehof tri sekunde pred koncem izsilil sedemmetrovko. Če bi 26-letna Jamina Roberts zadela, bi gostiteljice zmagale z enako razliko, kot so izgubile v Ljubljani (29:32), a bi bile v primeru enakega končnega števila točk v skupini v prednosti pred Krimom zaradi več doseženih zadetkov v gosteh. A strel Robertsove je Marinčkova ubranila in kljub prvemu porazu na šesti medsebojni tekmi je Krim (če bi zmagal, bi si že zagotovil napredovanje) z boljšim medsebojnim izkupičkom s Sävehofom vsaj polovično izkoristil prvo zaključno žogico za uvrstitev med 12 najboljših v Evropi.

Po tekmi trener Uroš Bregar ni bil zadovoljen: »Žal nam ni uspelo izkoristiti priložnosti, prav tako ne obramb Marinčkove. Naš edini plus s te tekme je, da imamo boljši izkupiček na tekmah s Sävehofom. Na zadnjih dveh tekmah proti Esbjergu in Larviku potrebujemo vsaj še eno zmago za napredovanje.« Miša Marinček je zbrala kar 23 obramb in ustavila 48 odstotkov strelov: »Razočarana sem, ker smo ostale brez točk, sočasno pa vesela, ker nismo izgubile s tremi goli ali več. Če bi bolj verjele v zmago, bi do nje lahko tudi prišle. V drugem polčasu smo spet prejele preveč lahkih zadetkov. Zadnjo sedemmetrovko sem branila instinktivno in bila na srečo uspešna.«

Drugi izid 4. kroga v skupini D: Larvik – Esbjerg 30:29 (15:17), para prihodnjega kroga: Krim – Esbjerg (12. 11., 15.30), Sävehof – Larvik (13. 11., 15.00).