Frankfurt, 1050 evrov na mesec Rok za prijavo: 8. 11. 2016

Evropska centralna banka razpisuje pripravništva za ekonomiste, ki vidijo monetarni in finančni razvoj v območju evra kot področji, na katerih si želijo graditi svojo kariero, in ki jih zanima delo na oddelku za monetarno analizo. Pogoj za pripravništvo je magistrski študij (končan ali tik pred tem) iz ekonomije, financ, matematike ali statistike. Ob tem potrebujejo mladi kandidati tudi praktične izkušnje z upravljanjem podatkov in njihovo analizo. Pripravništvo traja šest mesecev in ga je mogoče podaljšati do enega leta.

Luksemburg mesečna žepnina Rok za prijavo: 9. 11. 2016

Petmesečno pripravništvo ponujajo v Evropski investicijski banki. Primerno je za pravnike, ki obvladajo pravo EU in poznajo tako področja nacionalne in kot tudi mednarodne davčne zakonodaje ter kako svoja sredstva razdeljuje Evropski investicijski sklad. Pripravnik bo deloval predvsem na področju meddržavnega sporazuma FATCA in standardov medsebojne izmenjave podatkov, poleg tega bo imel priložnost spoznati delo v »in-house« pravnem oddelku, kjer se srečujeta oblikovanje politike in novih tržnih instrumentov.

Haag, 782 evrov na mesec Rok za prijavo: 14. 11. 2016

Evropski urad za policijsko sodelovanje Europol v Haagu išče nove okrepitve, tokrat na oddelku za upravljanje človeških virov. Kandidati za pripravništvo so lahko vsi tisti, ki študirajo ali pa so pred kratkim končali študij na tem področju ter imajo temeljne izkušnje z upravljanjem človeških virov in administracijo. Pripravništvo se začne 3. januarja in traja tri mesece z možnostjo podaljšanja do pol leta.

Bruselj šestmesečno plačano pripravništvo Rok za prijavo: 11. 11. 2016

Transparency International (TI), ki skrbi predvsem za transparentnost, integriteto in odgovornost politik in ustanov Evropske unije, ima svojo pisarno tudi v Bruslju. TI EU trenutno išče pripravnike za delo na področju zagovorništva, za pripravo povzetkov politik, pri notranjih in zunanjih komunikacijah, pri upravljanju družbenih medijev ter organizaciji dogodkov. Priložnost bo tudi za sodelovanje pri nadaljnjem razvoju instrumenta EU Integrity Watch. Pogoji so univerzitetna izobrazba iz evropskih študij, ekonomije, prava, političnih ved, mednarodnih odnosov in podobno. Zahtevane so odlične pisne in govorne sposobnosti v angleškem jeziku.

Luksemburg Rok za prijavo: 15. 11. 2016

Evropski parlament še vedno zbira prijave za opravljanje prevajalske prakse. To je izvrstna priložnost, da posameznik postane del največje prevajalske službe na svetu z največ uradnimi jeziki, 552 jezikovnimi kombinacijami in 1300 prevajalci. Prakso lahko opravljajo diplomanti in študenti.

Bruselj, plačano pripravništvo Rok za prijavo: 20. 11. 2016

Mednarodna neprofitna organizacija European Digital Rights išče pripravnika za komunikacije in upravljanje družbenih omrežij, ki bo skrbel za pospeševanje pravic in svoboščin, kot so pravica do zasebnosti, svoboda govora in dostop do informacij. Pripravništvo traja od tri do šest mesecev.

Za tiste mlade pravnike, ki želijo delati v tujini dlje časa, je primeren razpis za prosto delovno mesto mlajšega pravnega svetovalca v Evropski agenciji za varnost hrane (EFSA) s sedežem v Parmi. Pričakujejo visoko motivirane posameznike, ki delajo z veliko zagona in želijo za pet let postati del dinamične pravne ekipe, ki skrbi za podporo in svetovanje notranjim telesom pri zagotavljanju varne hrane v Evropi. Pogoj je končan univerzitetni študij pravne smeri, vsaj leto dni delovnih izkušenj in odlično znanje angleščine. Prijave zainteresiranih sprejemajo do 24. novembra. jpš