Vlada je na položaj direktorice Slovenskega filmskega centra (SFC) imenovala nekdanjo vršilko dolžnosti generalne direktorice direktorata za medije Natašo Bučar. V imenovanje jo je predlagal za to pristojen svet SFC, ki je poleti ponovil razpis za direktorja, na katerega se je prijavilo osem kandidatov. Po neuradnih informacijah naj bi Bučarjevo podprlo pet od osmih članov sveta.

Nataša Bučar, ki trenutno skrbi za področje marketinga v Kinodvoru, si je delovne izkušnje nabirala kot vodja projektov v Cankarjevem domu, med drugim festivala Liffe. Vodstvene izkušnje je pridobivala kot direktorica Festivala slovenskega filma, njen prihod v SFC pa bo pravzaprav vrnitev, saj je štiri leta delala kot pomočnica direktorja Filmskega sklada, pravnega predhodnika SFC. Pred dvema letoma jo je ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar imenovala za vršilko dolžnosti generalne direktorice direktorata za medije. Po informacijah iz filmskih krogov naj bi Bučarjeva uživala podporo slovenskih filmskih ustvarjalcev in delavcev.

Bučarjeva bo naloge od aktualne vršilke dolžnosti direktorice Nerine T. Kocjančič prevzela 1. decembra, njen mandat pa bo trajal pet let.pim