Tekma v dvorani, ki nosi ime po Borisu Trajkovskem, predsedniku Makedonije med letoma 1999 in 2004 (pred dvanajstimi leti je umrl v letalski nesreči pri Mostarju), je bila sicer dvoboj četrtega kroga, čeprav za oba kluba že osma v letošnji Sehi. Metalurg je že šestič na osmih tekmah igral pred domačimi gledalci (ligo je začel s petimi zaporednimi domačimi preizkušnjami), po včerajšnjem obračunu pa ostaja pri le eni zmagi, ki jo je dosegel že davnega 18. septembra proti slovaškemu Tatranu iz Prešova (27:21).

V Skopju so Celjani včeraj dosegli prvi zadetek šele v šesti minuti, ko je igralsko zelo zdesetkani Metalurg vodil z 2:0, toda pri 3:1 so gostitelji padli v veliko črno luknjo. V naslednjih 19 minutah so dosegli samo en zadetek iz igre, še enega s sedmih metrov in pivovarji so imeli štiri minute pred koncem prvega polčasa prvič šest golov prednosti (11:5). A devetkratni državni in petkratni pokalni prvaki Makedonije so v drugem izenačili na 15:15, točko držali v rokah še pet minut pred koncem (22:22), kljub igralcu manj pa slabi dve minuti pred koncem zaostajali le za zadetek (23:24).

Toda tik pred koncem zadnje minute tekme v dvorani s kapaciteto skoraj 7000 gledalcev, v kateri se jih zbralo le 400 (v uradnem zapisniku je bila navedena številka 2000; najcenejše vstopnice en evro, najdražje evro in pol), je svoj sedmi zadetek dosegel Blaž Janc in neprepričljive Celjane pripeljal do pomembne zmage. S tekmo v Skopju so pivovarji končali tudi niz šestih gostovanj v oktobru v ligi prvakov in Sehi. »Oba polčasa smo začeli tako, kot si nismo želeli oziroma se nismo dogovorili, kar je predvsem posledica velike utrujenosti fantov. V prvem polčasu smo nato narekovali ritem, zagospodarili na igrišču in si priigrali plus šest. V drugem smo Metalurgu dovolili, da nas je ujel, a v končnici unovčili večje izkušnje in dosegli zmago, po katero smo tudi prišli,« je dejal celjski trener Branko Tamše.