Do zdaj je med družbami znotraj indeksa S & P 500 svoje rezultate objavilo približno 40 odstotkov družb, med sektorji, ki po trenutnih objavah prednjačijo z rastjo dobička, so finančni sektor, farmacija in javne storitve, kjer so dobički v tretjem četrtletju porasli za več kot 10 odstotnih točk v primerjavi z enakim obdobjem lani. Generalno med vsemi družbami znotraj indeksa S & P 500 pa je do zdaj razbrati blago rast prihodkov (2,2 odstotka) in rast dobička (3,2 odstotka).

Med tistimi, ki jim ob objavi rezultatov namenijo veliko pozornosti, je Apple, ki je z razkritjem svojega poslovanja krojil razpoloženje vlagateljev v sredini tedna. Prodaja iphonov je tretje četrtletje zapored nazadovala (v primerjavi z enakim obdobjem leto prej), tokrat za pet odstotkov, vseeno pa je s 45,51 milijona prodanih pametnih telefonov presegla napovedi. Največje podjetje, ki kotira na borzi, je imelo v treh mesecih do 24. septembra s 46,85 milijarde dolarjev devet odstotkov manj prihodkov kot v istem lanskem obdobju, medtem ko je bil čisti dobiček 9,1 milijarde dolarjev. Za tekoče četrtletje Apple napoveduje od 76 do 78 milijard prihodkov, kar bi bile rekordne številke, vendar nižjo profitno maržo.

Trgovanje z nafto je v tekočem tednu pod pritiskom, z ameriško nafto se trguje ponovno pod 50 dolarji za sodček, medtem ko se z nafto brent trguje malo nad omenjeno mejo. Negativno je vplivala novica, da Irak ne bo sodeloval pri Opecovih načrtih o znižanju proizvodnje. V zadnjem mesecu je prav zaradi presenetljive odločitve proizvajalcev nafte Opec, da bodo za 700.000 sodov znižali količino načrpane nafte, pri čemer bo sodelovala tudi Rusija, nafta porasla za več kot deset odstotnih točk.

Potem ko ameriška centralna banka FED na zadnjem zasedanju ni spremenila obrestnih mer v upanju, da bodo nizke obrestne mere vodile v polno zaposlenost, je po podatkih iz baze Bloomberg zaznati (72,5-odstotna verjetnost) povišana pričakovanja, da bo naslednji dvig obrestnih mer decembra, kar nakazuje tudi vse močnejša dolarska valuta, ki je nasproti evru v zadnjih 14 dneh pridobila več kot tri odstotne točke.