Celjski rokometaši so po treh zaporednih porazih v ligi prvakov osvojili pomembno točko na gostovanju pri Kristianstadu (29:29). Švedski predstavnik je neposredni tekmec slovenskih državnih prvakov v boju za uvrstitev v osmino finala tega elitnega rokometnega tekmovanja. V skupini B je Zagreb po menjavi trenerja Veselina Vujovića na domačem igrišču ugnal Vardar in se vrnil med žive.

Tamše videl srčnost in bojevitost

Celjani so se že pred tekmo srečali s težavami, potem ko se je na treningu poškodoval Žiga Mlakar, zbolel pa je Vid Poteko, a vseeno stisnil zobe. V živčni predstavi sta se nasprotnika izmenjavala v vodstvu in si na koncu pravično razdelila plen. Pred zadnjo sireno je že zadišalo po švedski zmagi, a je celjski junak Blaž Janc tri sekunde pred koncem s svojim devetim golom poskrbel za remi, ki Celjane ohranja v enakovredni igri za napredovanje v naslednji krog lige prvakov.

»Za nami je zelo zahtevna tekma. Že pred tekmo smo vedeli, da Kristianstad na domačem igrišču igra veliko bolje kot v gosteh. Gre za hitro moštvo, ki igra zanimiv, atraktiven rokomet. Njihovi igralci kaznujejo vsako napako nasprotnika, a smo se dobro pripravili. V obrambi smo bili zelo osredotočeni, zato so imeli Švedi težave. Čeprav smo zaostajali že s petimi zadetki razlike, smo se držali taktičnega načrta, kar nam je ob čvrsti obrambi prineslo točko. V našem moštvu sem videl veliko srčnost in bojevitost, zato nam ta neodločen izid pomeni ogromno. Ne smemo niti pozabiti, da smo imeli veliko poškodovanih in obolelih rokometašev,« je dejal celjski trener Branko Tamše, kapetan Luka Žvižej pa je podčrtal, da je Celje na severu Evrope izpolnilo pričakovanja.

Slovenski prvaki bodo v sklopu regionalne lige Seha v četrtek gostovali pri Metalurgu, pred nadaljevanjem lige prvakov čez tri tedne pa bodo dejavni tudi slovenski reprezentanti v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu.

Prva zmaga Krima po dveh letih

Rokometašice Krima pa so v ligi prvakinj naposled prekinile črni niz porazov pred domačimi obiskovalci. Po skoraj dveh letih posta so s 24:22 ugnale norveški Larvik, ki je v zadnjih letih redni član bojev za najvišja mesta v tem tekmovanju. Na Kodeljevem je blestela vratarka Miša Marinček, ki je zbrala dvajset obramb. »Začetek je bil slab, saj smo v napadu zgrešili preveč strelov, kar je Larvik znal izkoristiti s protinapadi. Navkljub zaostanku smo v drugem polčasu verjeli v zasuk in zmago. Ker v ligi prvakinj nismo v vlogi favoritov, bo vsaka zmaga težko prigarana,« je razložil trener Krima Uroš Bregar, njegova varovanka Aneta Benko pa je poudarila, da je ljubljanska ekipa tokrat pokazala povezanost. Krim bo v soboto gostil Sävehof.