Že na startu dirke v Avstraliji je bilo jasno, da bo ritem narekoval sveži prvak Marc Marquez, saj je udobno vodil, a je napravil napako in padel. Prvič v letošnji sezoni je na dirki napravil spodrsljaj, ki ga je stal zmage, a glede na to, da je že postal prvak, je vse skupaj vzel z malo manj tragike, čeravno s tem padcem ostaja Avstralija zanj bolj ali manj »zakleta« dežela, saj je na svoji četrti dirki še tretjič ostal praznih rok.

»Napaka je bila moja. Tvegal sem malo več. Dirkal sem neobremenjeno in vozil bolj agresivno. Verjemite, da bi se dirke lotil drugače, če letošnji razplet še ne bi bil znan. Do padca je vse potekalo zelo dobro, a sem pri zaviranju napravil napako. Žal se v tistem trenutku nisem odločil pravilno in končal v pesku. Škoda za ekipo in novo zmago,« je rekel Marc Marquez. S tem je Španec prvo mesto poklonil Calu Crutchlowu, ki je do Marquezove napake vozil na zanesljivem drugem mestu. Britanec je drugič v letošnji sezoni zmagal in se vpisal v ozek klub dirkačev, ki so letos uspeli zmagati na vsaj dveh dirkah: »Trenutno sem kar v dobri formi. Ko je padel Marc, sem se malce ustrašil, ker sem imel enako sprednjo pnevmatiko in nisem bil povsem prepričan, kaj se je zgodilo. Zato sem v nadaljevanju vozil malce bolj previdno, a ravno tako hitro, da sem pnevmatiki držal na ustrezni delovni temperaturi. To pa ni bilo lahko, saj se je takoj, ko se je za oblakom skrilo sonce, precej ohladila tudi steza.«

Valentino Rossi je prikazal odlično dirko, ki jo je začel z zanj skromnega 15. mesta, tako slabo dirke ni začel vse od leta 2011, ko je še vozil za Ducati, a je nato vozil odlično in prehiteval kot za stavo. Le na koncu mu je zmanjkalo nekaj časa in krogov za morebitni napad na Crutchlowa: »Seveda sem zadovoljen, ker sem pridobil nekaj točk glede na Lorenza. A še bolj je pomembno, da sem odpeljal dobro in zanesljivo dirko. Zato se optimistično odpravljam na naslednjo dirko v Malezijo, ki bo prav tako zelo zahtevna.« Tretje mesto je osvojil Maverick Vinales.