Prepričljiva zmaga Maribora v Stožicah je začinila dogajanje v prvi nogometni ligi, kjer ima vodilna Olimpija le še točko prednosti pred največjim tekmecem. Derbi je znova razkril mladostniško zaletavost trenerja Olimpije Luke Elsnerja, ki je imel že v Domžalah preglavice na odmevnejših tekmah. Popravne izpite bo imel v naslednjih štirih krogih, ko bodo imeli državni prvaki zahteven razpored (Rudar v gosteh, Domžale doma ter Koper in Gorica v gosteh).

V tradicionalni Dnevnikovi rubriki za najboljšega posameznika 13. kroga prevladujejo mariborski igralci, ki so s taktično perfekcijo zasenčili dogajanje na drugih tekmah. Največ točk je prepričljivo osvojil kapetan Marcos Tavares, ki je v Stožicah igral s pljuči najstnika in prispeval dve podaji. Brazilec s slovenskim potnim listom je v skupnem seštevku prehitel dlje časa vodilnega Miho Zajca, ki je bil na velikem derbiju neviden. Tavaresa sta na prvo mesto postavila tako Dejan Djuranović kot Brane Oblak. Drugo mesto je tokrat zasedel Milivoje Novaković, ki mu je v soboto uspela najboljša tekma v vijoličnem dresu, tretji pa je njegov soigralec Aleks Pihler, ki si je nedavno prislužil vpoklic v člansko reprezentanco. Do točk sta se dokopala še Amar Rahmanović iz Celja za evrogol proti Kopru in Žiga Škoflek, ki je z dvema goloma proti Radomljam zrežiral zmago Aluminija.

Vzporedno z državnim prvenstvom bo osmerica prvoligašev danes in jutri odigrala uvodne tekme četrtfinala slovenskega pokala. Danes ob 18. uri se bosta pomerila Olimpija – Aluminij in Rudar Velenje – Krka, jutri ob istem času pa bosta na sporedu še tekmi Gorica – Maribor in Krško – Domžale. Naslov pokalnega prvaka branijo Mariborčani, ki so največkrat od vseh osvojili omenjeno lovoriko. Povratne tekme četrtfinala bodo odigrali prihodnji teden.

Nogometaš 13. kroga SNL

Dnevnik

PODATKI

5

3

2

1

10

točke

AMAR

RAHMANOVIĆ

MARCOS

TAVARES

MILIVOJE

NOVAKOVIĆ

ALEKS

PIHLER

ŽIGA

ŠKOFLEK

Maribor

Maribor

Maribor

Celje

Aluminij

22 let

32 let

37 let

22 let

22 let

vezist

vezist

napadalec

napadalec

vezist

Skupni vrstni red

20

30

15

27

19

točke

DALIBOR

VOLAŠ

MARCOS

TAVARES

MIHA

ZAJC

ETIEN

VELIKONJA

SANDI

ARČON

Maribor

Olimpija

Olimpija

Gorica

Celje

27 let

32 let

22 let

29 let

25 let

napadalec

napadalec

napadalec

vezist

napadalec

Ocenjujejo Branko Oblak, Bojan Prašnikar, Dejan Djuranović in športna redakcija Dnevnika.