Zgodovinski, premierni nastop v ligi prvakinj v klubski zgodovini je Esbjerg opravil s suverenim skalpom gostij iz Ljubljane. Danski klub, ki je nastal leta 1991 z združitvijo Kvika in Esbjerga, v minuli sezoni pa je prvič postal državni prvak, je že po dobrih petih minutah tekme vodil s 4:0, gostje so prvi zadetek dosegle šele v sedmi, kmalu zatem pa je imel Esbjerg že kar plus šest (8:2). V odlični domači igri je užival tudi najbolj znani navijač na tribuni, nizozemski nogometaš in nekdanji reprezentant Rafael van der Vaart. Zdaj 33-letni nogometaš, ki je bil nekoč med drugim igralec Ajaxa, madridskega Reala, Tottenhama in Betisa, zdaj pa je član danskega Midtjyllanda, je namreč življenjski spremljevalec igralke danske ekipe, Nizozemke Estevane Polman, ki je krimovkam zabila kar šest zadetkov.

Še bolj kot 24-letna Polmanova, ki je igrala rahlo poškodovana (zaradi poškodbe je tudi predčasno zapustila reprezentančne priprave), je blestela njena rojakinja Laura van der Heijden. Levoroka Nizozemka je bila nerešljiva uganka za gostujočo obrambo, saj je dosegla kar 11 zadetkov ob dobrem strelskem izkupičku 15:11. Ekipa trenerja Larsa Frederiksna, v kateri je devet tujk iz štirih držav (Nizozemska, Norveška, Španija, Švedska), je v vseh elementih igre povozila slovenske prvakinje, ki so že pred koncem prvega polčasa zaostajale za sedem zadetkov (10:17).

Krimova agonija se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, zaostanek pa se je pridno večal. Že po slabih desetih minutah je prvič dosegel rekordnih enajst zadetkov (25:14) in jasno je bilo, da bo Krim letošnji nastop med evropsko elito začel tako kot lanskega – z visokim porazom (v prejšnji sezoni je doma izgubil proti romunski ekipi Baia Mare s 27:33). Krimov trener Uroš Bregar ni imel razlogov za dobro voljo: »Esbjerg je dokazal, da ima vrhunske posameznice, ki so bile za nas prevelik zalogaj in nismo uspeli ponuditi boljšega odpora. V igri smo delali preveč napak in razlika je temu primerno naraščala.« Vratarka Miša Marinček je nastopila kljub lažji poškodbi kolena in zbrala šest obramb: »Seveda smo razočarane, saj smo bile pred tekmo optimistično razpoložene, a smo v igri naredile preveč napak. Igra v napadu ni stekla, naše tehnične napake pa so Esbjergu omogočile, da je razvil svojo hitro igro.« V drugem krogu bo Krim v soboto, 22. oktobra, v Stožicah gostil norveški Larvik, ki je v soboto doma izgubil proti Sävehofu z 22:25, čeprav je prvi polčas dobil s 15:11.