Celjani v Belorusiji začenjajo niz štirih zaporednih gostovanj na mednarodni sceni v pičlih 16 dneh: v Sehi se bodo pomerili z ekipama Meškov Brest (danes) in Metalurg v Skopju (27. oktober), v ligi prvakov pa s Kielcami na Poljskem (15. oktober) in Kristianstadom na Švedskem (22. oktober). Zgolj za primerjavo: Gorenje je zadnjo tekmo v regionalni ligi odigralo prejšnjo sredo, 5. oktobra, doma proti Izviđaču, naslednjo pa bo šele 13 dni kasneje, ko bo 18. oktobra v Velenju gostoval skopski Metalurg. Vmes ne bo imelo nobene uradne mednarodne tekme, prav tako pa tudi ne – v nasprotju s sosedi iz Celja – dolgih in napornih potovanj.

Pivovarji so po prostem ponedeljku in včerajšnjem dopoldanskem treningu z letalom odpotovali do Varšave, od tam pa v Brest. Po današnji tekmi se ne bodo vrnili v Slovenijo, ampak bodo v petek iz Belorusije odpotovali proti Poljski, kjer jih v soboto v Kielcah čaka obračun z aktualnimi prvaki Evrope, za katere igrata tudi Uroš Zorman in Dean Bombač. Na sedmi tekmi v Sehi bo Brest že peto gostovanje, na prejšnjih štirih pa so Celjani po treh zaporednih zmagah (Gorenje, Tatran, Izviđač) prejšnji torek visoko izgubili v Veszpremu.

Trenutno imajo Celjani v Sehi polovičen izkupiček (po tri zmage in poraze), Meškov pa je na petih trikrat zmagal ter po enkrat izgubil in remiziral. Belorusi, s katerimi Slovenci igrajo tudi v isti skupine v ligi prvakov, se lahko pohvalijo, da so edini, ki na desetih letošnjih tekmah Vardarja v ligi prvakov in Sehi niso izgubili proti ekipi iz Skopja (devet zmag in remi), saj so v regionalni ligi na uvodni tekmi v Makedoniji remizirali (34:34). »Meškov je izjemno kakovostna in bogata ekipa z odličnimi posamezniki, zato nevarnost grozi z vseh položajev. Nevarni so tudi pri nenadnih strelih s tal, zato je treba biti ves čas pazljiv. V obrambi so agresivni, iz nje prehajajo v hitre (pol)protinapade, znani pa so tudi po hitrem izvajanju začetnega udarca s sredine igrišča po prejetem golu,« opozarja celjski trener Branko Tamše.

Medtem ko so slovenski prvaki v Belorusijo odpotovali s popotnico dveh zaporednih porazov v ligi prvakov (Rhein Neckar, Vardar), so gostitelji v soboto doma premagali Rhein Neckar s 30:28 in imajo po treh krogih prav tako dve točki. Belorusko-slovenski obračun bo nekaj posebnega tudi za brata Simona in Davida Razgorja, ki bosta stala na nasprotnih straneh: 31-letni Simon je že tretjo sezono član Meškova, 27-letni David pa nosi celjski dres. Na nevarnost ekipe, ki ima kar 11 tujcev in za katero stoji energetski gigant Gazprom, opozarja tudi krožni napadalec Vid Poteko: »V slovenski rokometni javnosti gre morda za manj znano ekipo, ki pa je izjemno kakovostna. V Belorusiji in Brestu vsako leto več vlagajo v rokomet, zaradi česar imajo zelo dobre igralce in predvsem širok kader. Njihovi rezultati to le še potrjujejo. Poskušati bomo zmagati, kar je ob naši dobri predstavi dosegljivo.«