Prav Veszprem je bil 3. septembra tisti klub, proti kateremu so Celjani odigrali svojo premierno (zgodovinsko) tekmo v Sehi, in prav Madžari so imeli čast, da so s svojo prisotnostjo počastili 70-letnico domačega kluba. A gostje iz mesta ob Blatnem jezeru kljub slovesnima dogodkoma niso bili prijateljsko razpoloženi, saj so v Zlatorogu zmagali s 34:29 ter tako delno pokvarili regionalno premiero in klubski rojstni dan. Obračun prvakov Slovenije in Madžarske je bil pravzaprav tekma tretjega kroga: v prvem bi morali Celjani gostovati v Velenju, a je Gorenje takrat igralo kvalifikacijski turnir za ligo prvakov na Slovaškem, zato je vskočil Veszprem. Današnji dvoboj pa je že tekma dvanajstega kroga: čeprav so Slovenci v letošnji Sehi odigrali pet tekem, Madžari šele štiri, pomeriti pa bi se morali šele v prvi polovici decembra.

Zagreb, Veszprem in Celje Pivovarna Laško si trenutno delijo tretje mesto s po devetimi točkami, a imajo Slovenci tekmo več od Hrvatov in Madžarov. Celjska statistika petih letošnjih tekem v Sehi je zanimiva in nenavadna: na dveh domačih tekmah so dvakrat izgubili (Veszprem, Vardar), na treh gostovanjih pa trikrat zmagali (Gorenje, Izviđač, Tatran Prešov). Če statistika kaj velja, bi morali slovenski prvaki zmagati tudi na četrtem zaporednem gostovanju, a to bo vse prej kot lahka naloga. »Poleg tistega pri Vardarju v Skopju je gostovanje v Veszpremu eno izmed dveh najtežjih v Sehi. A prav zvezdniška zasedba in njena moč sta tisti zadevi, zaradi katerih se veselim tekme. Zavedamo se kakovosti in moči Veszprema, toda sočasno je to odlična priložnost, da v igri vidimo, kje smo trenutno. Počasi le dobivamo obrise naše igre v vseh pogledih, imamo pa seveda še veliko rezerv. Upam, da bomo nadgradili našo igro z zadnjih dveh tekem v evropski ligi prvakov proti Zagrebu in Rheinu Neckarju ter sočasno število napak v igri spravili na minimum,« se nadeja celjski trener Branko Tamše.

Na sredinem gostovanju v ligi prvakov pri Rheinu Neckarju v Frankfurtu, kjer so Celjani izgubili s 30:31, je celjski vratar Ivan Gajić poleg 14 obramb dosegel tudi tri zadetke prek celega igrišča na prazen nemški gol. Že 37-letni v Nišu rojeni Srb jih je prejšnji mesec proti Veszpremu v Zlatorogu zbral samo pet (a tudi takrat dosegel zadetek), pred današnjim obračunom z aktualnim podprvakom Evrope, aktualnim prvakom Sehe, 24-kratnim državnim in 25-kratnim pokalnim prvakom Madžarske pa je dokaj optimistično razpoložen. »Na začetku sezone smo imeli nekaj smole. Igralci, ki so nastopali na OI v Riu, so bili utrujeni, a nam je vseeno uspelo zmagati na večini tekem. Žal tekma z Veszpremom ni bila med njimi. Sedaj se naša forma vzpenja in pričakujem, da bo igra postajala vse boljša. Na Veszprem se je zaradi širine igralskega kadra težko pripraviti, a če se nam bo pokazala priložnost, bomo skušali presenetiti gostitelje,« pred tekmo s klubom, ki ima na seznamu kar 35 igralcev, od tega 15 tujcev iz devetih držav, meni Ivan Gajić.