Medtem ko je Olimpija prvo tekmo v novi sezoni lige ABA že odigrala in na gostovanju proti Mega Leksu izgubila, čaka Krko uvodni preizkus danes, ko bo v dvorani Leona Štuklja gostoval novinec Karpoš Sokoli.

Varovanci trenerja Dejana Mihevca bodo v obračun proti makedonskemu moštvu krenili na krilih superpokalne lovorike. Ne glede na uspeh igra sedemkratnega državnega prvaka ni bila blesteča. V njej je bilo veliko napak, kar Mihevc pripisuje dejstvu, da so se reprezentanti Matic Rebec, Žiga Dimec in Darko Jukić pripravam priključili pozno. Za nameček se je Jukić na tekmi proti Heliosu še poškodoval in je moral zapustiti parket. »Karpoš je izredno nevaren v tranziciji in pri metu z razdalje, saj lahko zadevajo prav vsi igralci. Kakovost in nepopustljivost je prikazal že v finalu makedonskega superpokala proti MZT, kjer bi kmalu prišlo do presenečenja,« pravi Dejan Mihevc, ki je za osnovni cilj v letošnji sezoni postavil obstanek v ligi, želja pa je uvrstitev na sredino lestvice.

Olimpija je bila v Sremski Mitrovici proti Mega Leksu proti pričakovanjem večino tekme v prednosti, a je v končnici zapravila priložnost za presenečenje. Ljubljančani so v ključnih trenutkih zgrešili nekaj lahkih in odprtih metov, med katerimi je bilo tudi ponesrečeno zabijanje Nikole Jankovića. »V drugem polčasu smo delali vse, česar ne bi smeli. Padli smo v ritem nasprotnika in igrali točno tako, kot si je Mega želela. Ko so nas v tretji četrtini prvič ujeli, smo še imeli odgovor, ob drugem njihovem naletu pa smo imeli ogromno težav. Iz te tekme se moramo veliko naučiti. Nisem zadovoljen, saj smo imeli vse v svojih rokah. Prišli smo po zmago, a izgubili,« je bil jezen trener Olimpije Gašper Okorn.

Liga ABA, 1. krog: C. zvezda – MZT 91:69 (27:20, 49:30, 69:46, Gudurić 16; Thames 17), Cedevita – Budućnost 70:80 (16:18, 32:34, 54:51, Stockton 26, Begić 4; Vranješ 22), Zadar – FMP sinoči, danes ob 17. uri: Krka – Karpoš, ob 19. uri: Mornar – Partizan, jutri ob 17. uri: Igokea – Cibona.