Danes je v Portorožu potekal Managerski kongres, sočasno je potekalo moje predavanje in predavanje dveh mojih sodelavcev, na katera sem izredno ponosna. Marka Pukšiča in Mateja Jelenka. Na konferenci o digitalni preobrazbi stalnih izboljšav Dan najboljše prakse 2016 na GZS sta predstavila zanimiv poslovni model, s katerim bomo z industrijo 4.0 in inovativno logistiko potrojili prihodke od prodaje. Zbrala sta pogum, izpilila predstavitev in poskrbela za unikatno izvedbo. Z veseljem delimo že naučeno znanje na različnih konferencah in seminarjih. Naj se drugi učijo na naših napakah, ni treba, da jih ponavljajo. Stane preveč časa in denarja. Mateju in Marku pa iskrene čestitke za pogum in uspešno izvedbo!

Čas na poti do Portoroža mine izredno hitro. Tanja vozi, vmes pa opraviva vse potrebne klice in pogovore. Hm. Videti je, da se sploh ne zavedava, kako smo že vsi skupaj »zdigitalizirani«. Čas med vožnjo izkoristiva za vse strateške pogovore. Čeprav delava v istem podjetju, med delovnim časom težko najdeva skupen čas za pogovore »thinking out of the box«. Vožnja je kot nalašč za to, velikokrat narediva tudi kakšen krog okoli Velenjskega jezera.

Dragocen čas in izredno učinkovit. Nobena ne mara dolgovezenja, hitro se naveličava klasičnih pogovorov o otrocih in družini. Potrebujeva drugačne izzive. Izzive, ki so usmerjeni v prihodnost in razvoj podjetja. To naju izpopolnjuje in nama daje motivacijo za nadaljnje korake. Ko prispeva do Hotelov Bernardin, se ravno pripelje direktorica Bisnode Slovenija Maria Anselmi.

BMW šestica ji prav lepo pristoji in z užitkom opazujem uspešno in lepo žensko v res privlačnem avtomobilu. Kosa se lahko z vsakim moškim v poslovnem svetu. Tanja se nato pridruži Lovru Peterlinu pri sekciji Mladih managerjev, jaz odhitim na moje strokovno predavanje, ki je minilo v zabavnem duhu. Udeležencev je bilo okrog 100, večinoma moških. Tehnika je svet moških. Adrenalina ni manjkalo, ampak mi je uspelo, da sem v svoji 30-minutni predstavitvi publiko prav lepo zabavala s primeri krožnega gospodarstva v našem podjetju.

Med predavatelji so bili sami uspešni direktorji iz Slovenije in tudi sama sem se ogromno naučila v teh dveh urah. Prvi dan kongresa Združenja Manager je minil v znamenju digitalizacije. Najbolj se mi je vtisnila v spomin misel o njenem vplivu na ljudi oziroma zaposlene: »Digitalizacija nam daje svobodo, digitalizacija nam daje možnost, da bom lahko svoje delo opravljal kjerkoli v svetu.«

In ta zadnji stavek naj ostane kot misel na to, kar sem se naučila v današnjem dnevu.