(Bodoči) podjetniki bodo idejo razvijali v štirih fazah. Prvi bo tako že poznani dogodek Lastno podjetje? Zakaj pa ne!, ki se bo v torek ob 16. uri odvijal v NLB CIP v Ljubljani, dan kasneje pa ob isti uri v Štajerskem tehnološkem parku. Za navdih in motivacijo bodo poskrbeli že uveljavljeni podjetniki, ki bodo z udeleženci programa delili svoje zgodbe in izkušnje.

Program se bo nadaljeval 7., 8. in 9. oktobra z MP podjetniškim vikendom, ki ne bo še eden v množici startup vikendov, saj se ti ne posvečajo dovolj podjetniški ekipi. Zavod mladi podjetnik bo tako v NLB CIP v Ljubljani poskrbel predvsem za to, da se bodo med vikendom poiskali pravi posamezniki, ki bodo tvorili optimalno podjetniško ekipo.

Ta bo nato nadaljevala z delom v okviru programa Od ideje podjetja, in sicer po metodi vitkega podjetništva. Veščine vitkega podjetništva bodo obdelali na štirih srečanjih med 11. oktobrom in 2. novembrom, podjetniki pa bodo ugotavljali predvsem, kako tržno zanimiva je njihova ideja oziroma koliko bi bili kupci zanjo pripravljeni plačati.

Ko bodo imeli pripravljeno tržno analizo, se bodo lotili še četrte faze razvoja ideje, ki bo zamenjala finance in prodajo. Podjetniki se bodo spoznali z različnimi tipi poslovnih modelov in izbrali najboljšega za njihov izdelek, nato pa oblikovali cenovno politiko ter fizično in spletno prodajo. Ker bo to najpomembnejša faza za prodor in obstanek na trgu, bo zajemala največ srečanj, in sicer kar 14, tako da se bodo podjetniki v NLB CIP srečevali vsak torek in petek do 23. decembra.

Več podrobnosti o programu oziroma njegovi posamezni fazi ter udeležbi se nahaja na http://mladipodjetnik.si/novice-in-dogodki/dogodki/od-ideje-do-podjetja-, kjer so tudi odprte prijave za posamezno fazo programa.