Celjani so včeraj odpotovali proti Frankfurtu, kjer jih v dvorani Fraport Arena čaka deveta medsebojna tekma z Rheinom Neckarjem. Po sedmih zaporednih porazih je pivovarjem prav na zadnji (novembra 2014 v Zlatorogu je bilo 32:28) le uspelo premagati klub, ki je v minuli sezoni prvič postal prvak Nemčije. Medtem ko so Celjani ligo prvakov začeli z zmago proti Zagrebu, je Rhein Neckar remiziral s Pickom Szegedom na Madžarskem (28:28). Nemci so proti Picku, za katerega je četrtino golov dosegel slovenski trojček (Mario Šoštarič tri, Staš Skube in Matej Gaber po dva), dobro minuto pred koncem zaostajali za dva, izenačujočega pa je štiri sekunde pred znakom sirene dosegel Šved Kim Ekdahl du Rietz.

Na edinem pravem treningu pred tekmo z ekipo danskega trenerja Nikolaja Jacobsena so se Celjani skušali čim bolje pripraviti na veliko novost – Rhein Neckar skozi celotno tekmo v napadu uporablja sedem igralcev, saj vratarja vedno zamenja z dodatnim v polju. »To je trenutno edina ekipa v Evropi, ki vso tekmo igra na takšen način. Zato bomo morali igrati obrambo 6-0, saj bodo imeli Nemci ves čas igralca več. V obrambi igrajo 6-0, imajo hitre (pol)protinapade, na postavljeno obrambo so nevarni z vseh položajev,« meni trener Branko Tamše, ki v ekipi z dvanajstimi tujci iz osmih držav (Švedska, Španija, Švica, Danska, Makedonija, Islandija, Norveška, Poljska) opozarja predvsem na srednjega zunanjega igralca, Švicarja Andyja Schmida, ki je zanj trenutno eden najboljših v Evropi.

Schmid bo organiziral igro nemške ekipe, dirigentska palica v igri Celja pa bo v rokah Miha Zarabca. »Dokler ne zmagamo, ne gremo z igrišča,« je Miha Zarabec napovedal pred tekmo z Zagrebom, a je na srečo skupaj s soigralci igrišče lahko zapustil že po 60 minutah. »Po klofuti z Vardarjem je zmaga z Zagrebom prišla prav za dvig samozavesti in potrditve, da se lahko kosamo z vsako ekipo. A vseeno je v naši igri še veliko rezerv in napak. Rhein Neckar je eden najboljših v Evropi, na vsakem položaju ima po dva vrhunska igralca. Verjamem, da se nam bo ponudila priložnost za uspeh, mi pa moramo biti pravi in jo izkoristiti,« pravi Trebanjec.

Gorenje je edini klub, ki je v Sehi doslej odigral le tri tekme. Vardar jih je že šest, pet klubov (polovica lige) po pet, Velenjčani pa v 21 dneh le proti Celju, Nexeju in Zagrebu. Po porazu z Zagrebom jih čaka drugo zaporedno gostovanje proti favoriziranemu Vardarju, ki v Sehi še ne pozna poraza – pet zmag in en remi. Tudi iz besed trenerja Marka Šibile je razbrati, da njegovo ekipo v dvorani Jane Sandanski proti Vardarju, iz katerega sta pred to sezono v Velenje prišla Matjaž Brumen in Alem Toskić, ne čaka nič dobrega: »Upam, da bomo na igrišču pustili čim boljši vtis in da se bomo lahko čim bolje zoperstavili Vardarju, ki je vrhunska ekipa, 'špica' evropskega rokometa. O rezultatu ne bi želel govoriti, ker je to na takšnih tekmah nesmiselno.«