Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v petem krogu lige Seha doživeli drugi poraz. Gostitelji so morali v domači dvorani pred 1600 gledalci priznati premoč Vardarju, ki je bil boljši s 40:29. Vse dvome o zmagovalcu je makedonsko moštvo razblinilo že v prvem polčasu, ki ga je dobilo z 20:13. V domačem moštvu je bil najbolj razpoložen Luka Žvižej, ki je dosegel osem zadetkov in bil z Rusom Timurjem Dibirovom prvi strelec tekme.

Celjani so se upirali favoriziranim gostom do 15. minute, v nadaljevanju pa so naredili preveč napak. V dveh tednih so odigrali pet dvobojev, od tega so imeli dve dolgi gostovanji. Med igralci, ki so bili po porazu z enajstimi zadetki razlike najbolj kritični, je bil David Razgor: »Ni enako izgubiti z enim ali enajstimi zadetki razlike. Takšnega visokega poraza si ne bi smeli dovoliti. Ne smemo iskati razlogov v dolgih potovanjih, ampak jih moramo poiskati predvsem pri sebi. Zdaj, ko se bo malo umiril ta ritem, se moramo vrniti na stare tirnice.«

»Vardar se je odlično pripravil na nas in ni ničesar prepustil naključju, zato mu lahko iskreno čestitam. Poleg tega je imel vratar Šterbik svoj dan, tako da zmaga gostov ni bila vprašljiva,« se je tekmecu priklonil celjski trener Branko Tamše. V nadaljevanju je bil bolj kritičen: »Bolj me jezijo naše napake. Veliko število izgubljenih žog, nepreciznost pri čistih strelih, najbolj pa sem razočaran nad igro v obrambi, ki je bila na zelo nizkem nivoju. To so glavni razlogi, da je Vardar v drugi polovici prvega polčasa lažje zadihal. Izkoriščal je protinapade in polprotinapade. Pred nami je veliko dela, časa pa bolj malo. Maksimalno moramo trenirati in se še dobro spočiti in regenerirati. V 14 dneh smo odigrali pet tekem, kar ni izgovor, opravili dve dolgi gostovanji, kar očitno pušča določene posledice. Tudi prihodnje tekme bomo šli vsakič po zmago.«

Ko ima svoj dan Arpad Šterbik, španski reprezentančni vratar, njegove ekipe praviloma zmagujejo. »Tako mi kot Celjani igramo hiter rokomet, zato ne čudi, da je padlo veliko število zadetkov. Prestregli smo veliko žog, po katerih smo dosegali lahke gole, zato sem z našo igro zelo zadovoljen. Pred tekmo nisem bil prepričan, da bomo odnesli celo kožo. Po takšni zmagi pa me še bolj skrbi, saj se bomo s Celjani pomerili tudi v ligi prvakov. Prepričan sem, da tako kakovostno moštvo, kot je Celje, ne more dveh tekem odigrati tako slabo,« je povedal najboljši igralec dvoboja.

Z igro svojih rokometašev je bil navdušen tudi Raul Gonzales. »Vse nam je šlo kot po maslu. Odlično smo se pripravili na tekmo, kot bi šlo za finale. Hitro smo si priigrali pet zadetkov prednosti, po katerih nam je bilo lažje,« se je smejalo trenerju Vardarja.

Celjani bodo skušali prvo domačo zmago doseči konec tedna, ko bodo gostili večnega tekmeca iz Zagreba.

Druga rezultata: Meškov – Veszprem 16:19 (6:10), Nexe – Izviđač 39:29 (18:15), vrstni red: Vardar (5 tekem) 13, Veszprem (4) 9, Celje (5) 9, Meškov (4) 7, Zagreb, Gorenje Velenje in Tatran (vsi po 2 tekmi) po 3, Nexe (4) 3, Metalurg in in Izviđać (po 3) po 0.