V Sehi, v kateri se točkuje kot pri nogometu (tri točke za zmago, ena za remi), ima vodilni Vardar deset točk, drugouvrščeno Celje devet. A lestvica ima manjšo »lepotno napako«: oba sta edina odigrala po štiri tekme, večina ostalih po tri, Zagreb, Gorenje in Tatran le po dve. Tekma med Celjem in Vardarjem, ki se bosta v Zlatorogu spet pomerila že 9. oktobra v evropski lige prvakov, v Sehi ni dvoboj petega kroga, ampak sedmega, ki bi sicer moral biti v drugi polovici oktobra.

Pivovarji so proti Izviđaču na tretjem zaporednem gostovanju v Sehi dosegli tretjo zaporedno zmago (32:31), a trener Branko Tamše je bil kritičen: »Preveč smo nihali v igri in naredili preveč napak. Izviđač je vzel vse, kar smo mu ponudili, ponudili pa smo mu veliko. Čeprav sem kritičen do številnih zadev v igri, moram pohvaliti borbenost in nepopustljivost mojih fantov do konca. Iz izgubljenega položaja so se vrnili med žive in zmagali. Po tekmi sem jim marsikaj povedal, a naj to ostane skrivnost,« pravi Branko Tamše, ki v Ljubuškem zaradi viroze ni mogel računati na tri igralce (Žvižej, Bećiri, Gajić), ki pa že trenirajo z ekipo.

V letošnji Sehi še neporaženi Vardar je dvakratni zmagovalec lige v sezonah 2011/12 in 2013/14. Ima 19 igralcev, od katerih jih je kar 15 tujcev iz šestih držav: Srbije, Črne gore, Španije, Hrvaške, Rusije in Brazilije. V Celje se bo danes vrnil tudi legendarni levokrilni igralec Edvard Kokšarov, ki je 12 sezon nosil dres pivovarjev, a pri 40 letih ne kot igralec, ampak kot športni direktor Vardarja. Na nasprotnem krilu blesti Blaž Janc, ki se zaveda, da igra še ni na pravi ravni: »Največje težave imamo v obrambi, v kateri se ne moremo sestaviti. V nobenem sistemu, to je katastrofalno. V napadu stvari kar delujejo, a še vedno nismo pravi. V Velenju smo se srečno izvlekli, tudi v Ljubuškem. A od obeh ekip smo boljši, zato bi tekme morali rešiti že pred končnico.«

Janc si na lestvici strelcev deli prvo mesto z Rusom Timurjem Dibirovom, igralcem Vardarja, oba sta dosegla po 27 zadetkov in imata enako učinkovitost (75 odstotkov, strel 36:27). »Vardar ima vrhunske igralce, kar potrjuje tudi na igrišču. V Sehi je premagal Veszprem in Zagreb ter remiziral z Meškovom – proti trem neposrednim tekmecem za uvrstitev na sklepni turnir četverice. A tudi mi imamo tri zaporedne zmage, kar je lahko najlepše vabilo gledalcem za obisk Zlatoroga. Upam, da bomo na krilih navijačev nadaljevali niz zmag in dosegli tudi prvo v domači dvorani v Sehi,« se nadeja Janc.

Na čelu kluba iz Skopja je bogati Rus Sergej Samsonenko, trener je Španec Raul Gonzalez. Ta ima na razpolago vrhunske igralce, kot so Arpad Šterbik, Joan Canellas, Jorge Maqueda, Alex Dušebajev, Ivan Čupić, Timur Dibirov... Raul Gonzalez z izbranimi besedami govori o Celju: »V Celju je vedno težko igrati. Imajo odlično ekipo, najnevarnejši pa je Zarabec, ki je odličen v napadu in odlično sodeluje s krožnim napadalcem. Naša osnova mora biti dobra obramba, kajti Celjani dosegajo po 30, 32 golov na tekmo. Pričakujem bučno vzdušje v dvorani in našo zmago, s katero bi ostali na vrhu.«