Osmi prvenstveni krog v prvi nogometni ligi je Olimpijo po sporno dosojeni enajstmetrovki proti Gorici vrnil na prvo mesto in zgostil zgornjo polovico lestvice, saj razlika med vodilnimi petimi moštvi znaša zgolj dve točki. Dnevnikov igralec kroga je postal stari znanec prve lige Dalibor Volaš, ki je prejšnji mesec okrepil Celje.

Volaš je v slovenskem prvenstvu doslej nastopal za Koper, Nafto in Maribor. V Ljudskem vrtu je pred letom dni doživel grenko izkušnjo, saj je bil degradiran v drugo ekipo Maribora. Po izkušnjah v Maleziji in Albaniji je pravo priložnost dočakal v knežjem mestu in odločil tekmo v Velenju, kjer je Celje (še brez zadnje okrepitve Gorana Cvijanovića) slavilo s 3:1. Volaš je zablestel z dvema goloma, njegov prvi je bil prava mojstrovina, saj je žogo s prostega strela s 25 metrov poslal v desni zgornji kot velenjskih vrat. »Dva zadetka sta dobra popotnica za motivacijo. Naša zmaga je zaslužena, saj smo se borili vso tekmo,« je dejal Dalibor Volaš, ki sta ga v Dnevnikovem glasovanju na prvo mesto postavila Brane Oblak in Dejan Djuranović, ki je v naši redni rubriki zamenjal Tomaža Kavčiča, novega sodelavca Srečka Katanca v reprezentanci.

Na drugo mesto se je uvrstil Etien Velikonja, ki je realiziral enajstmetrovko na tekmi proti Gorici. V igro je prišel kot rezervist in kmalu po vstopu na igrišče stresel še vratnico. Za njim se je uvrstil goriški vratar Gregor Sorčan, ki bi ob remiju brez zadetkov bržčas postal junak tega kroga. Do točk sta se dokopala še mariborski napadalec Sunny Omoregie (dva gola proti Radomljam sta ga uvrstila na vodilno mesto na lestvici strelcev) in Andraž Kirm, ki se je sploh prvič v tej sezoni znašel med najboljšo peterico kroga. V skupnem seštevku še vedno prepričljivo vodi Miha Zajc, sledijo mu Etien Velikonja, Sandi Arčon, Sunny Omoregie in Juninho.

Nogometaš 8. kroga SNL

Dnevnik

PODATKI

3

5

2

1

10

točke

ANDRAŽ

KIRM

ETIEN

VELIKONJA

GREGOR

SORČAN

DALIBOR

VOLAŠ

SUNNY

OMOREGIE

Maribor

Olimpija

Celje

Olimpija

Gorica

20 let

27 let

29 let

27 let

32 let

vezist

napadalec

napadalec

napadalec

vratar

Skupni vrstni red

15

14

20

12

16

točke

MIHA ZAJC

ETIEN

VELIKONJA

SANDI

ARČON

SUNNY

OMOREGIE

JUNINHO

Maribor

Olimpija

Olimpija

Gorica

Domžale

27 let

22 let

27 let

25 let

32 let

napadalec

vezist

napadalec

napadalec

vezist

Ocenjujejo Branko Oblak, Bojan Prašnikar, Dejan Djuranović in športna redakcija Dnevnika.