Konkurenca na predzadnji letošnji tekmi svetovnega pokala kajakašev in kanuistov na divjih vodah v slalomu v Pragi je bila okrnjena. Na Češkem je nastopilo le pet izmed dvanajstih nosilcev olimpijskih kolajn iz Ria de Janiera. Ker je imel po vrnitvi domov toliko obveznosti, da ni bilo dovolj časa za kakovosten trening, je nastop v Pragi izpustil tudi olimpijski podprvak med kajakaši Peter Kauzer in se medtem doma pripravljal na finale svetovnega pokala, ki bo od petka do nedelje v Tacnu.

V Pragi sta si finalni nastop privozila kanuist Benjamin Savšek in kajakašica Eva Terčelj ter oba končala na zmagovalnih stopničkah na tretjem mestu. Savšek je bil na reki Vltavi najhitrejši, a je naredil dva dotika vrat. Če bi imel le enega, bi zmagal, tako pa je slavil Slovak Matej Benuš. »Znova sem delal iste napake kot že vso sezono. Dotikov vrat je bilo znova preveč. Na koncu sem vendarle zadovoljen, saj je to moja najboljša uvrstitev sezone,« je povedal Benjamin Savšek, potem ko so ostali trije Slovenci Anže Berčič (18. mesto), Blaž Cof (25.) in Jure Lenarčič (28.) tekmovanje končali v polfinalu. Kajakašica Eva Terčelj je v vetrovnem vremenu do tretjega mesta prišla s kar tremi dotiki vrat. »Veter me ni oviral. Vse tekmovalke smo imele veliko dotikov vrat. Vesela sem svoje tretje uvrstitve v karieri na zmagovalni oder,« je menila Eva Terčelj, medtem ko je olimpijka Urša Kragelj obstala pred vrati finala na dvanajstem mestu.

Razočaral je kanuistični dvojec Sašo Taljat in Luka Božič, ki je po seriji napak, ko sta se dotikala vrat, jih izpustila in se skoraj prevrnila končal na 19. mestu. Med kajakaši je bil najhitrejši Čeh Jiri Prskavec, novinec v svetovnem pokalu Žan Jakše je bil 13., Janoš Peterlin 19., in Niko Testen 31. jo