Po neuspehu v Tatranu so Velenjčani že tretjo sezono zapored ostali brez nastopa med evropsko elito, katere del so nazadnje bili v sezoni 2013/14. Že v sobotnem polfinalu so se zelo mučili s finskim Cocksom, za katerega igra enajst tujcev iz štirih držav: po štirje Rusi in Belorusi, dva Moldavca in en Portugalec. Finci so z dolgimi napadi in počasno igro omrtvili tudi slovenske podprvake, tako da je bilo v 37. minuti še vedno 19:19. Gorenje je nato povedlo s 23:20, a so se nasprotniki približali na minus ena, vratar Rok Zaponšek pa je celo preprečil izenačenje na 23:23. V odločilnih trenutkih so si Velenjčani (Mitrović 7 zadetkov, Medved 5, Cehte in Levc po 4, Golčar in Ratajec po 3, Toskić in Brumen po 1) v 53. minuti priigrali štiri zadetke prednosti (26:22), ki so zadostovali za mirno končnico in zmago z 28:25 (16:14).

V njem so se po pričakovanju pomerili z domačim Tatranom, ki je na drugi polfinalni tekmi ugnal luksemburški Differdange z 38:32 (19:17). Gostitelji so imeli v prvem polčasu ves čas prednost od zadetka do treh, Velenjčanom pa tudi v nadaljevanju igra ni stekla. Pomagale niso niti številne menjave in sprememba obrambe, za nameček pa so gostje zapravili kar štiri sedemmetrovke. Prednost v korist Tatrana, s katerim se bo Gorenje pomerilo tudi v regionalni ligi Seha, je počasi naraščala. Ko je bilo osem minut pred koncem šest zadetkov naskoka (20:14) za ekipo, za katero je v minuli sezoni igral tudi Slovenec Vasja Furlan, je bilo jasno, da bo Gorenje še tretjič zapored ostalo brez nastopa v elitni ligi prvakov in da bo evropsko sezono nadaljevalo v tolažilnem pokalu EHF.

»Že dvoboj s Finci je bil težak, saj smo že vnaprej vedeli, da igramo proti ambiciozni ekipi. Gre za finskega predstavnika, kar bi marsikdo lahko napačno ocenil in podcenil, a gre za profesionalno ekipo, ki je vložila ogromno sredstev za približanje evropskemu vrhu,« je polfinale s finskim Cocksom ocenil Gorenjev trener Marko Šibila. Manj razlogov za dobro voljo je imel po porazu s Tatranom: »Pokopala nas je slaba učinkovitost, tako iz igre kot pri strelih s sedmih metrov, čeprav smo si priigrali veliko priložnosti za zadetke. Obramba je bila na visoki ravni, dobili smo le 23 zadetkov, a usoden je bil napad. Fantje so si želeli lige prvakov, a v preveliki želji tudi pregoreli. Poskušali smo jih sprostiti, toda očitno nam to ni povsem uspelo.«