Podjetje Siliko, ki je razvojni dobavitelj in proizvajalec tehničnih izdelkov iz elastomerov in termoplastov z več kot 30-letno tradicijo, ima na Vrhniki in v Boštanju odprtih več delovnih mest. Vsako leto v povprečju odprejo 20 novih delovnih mest. Zaposlitev ponujajo predvsem mehatronikom, strojnim tehnikom, inženirjem strojništva in podobnim tehničnim poklicem. Na splošno pa jim ustreznih kadrov primanjkuje, še posebej strojniških profilov.

Tudi za mlade brez izkušenj

Novo zaposlene postopoma priučijo dela, zato dajejo priložnost tudi mladim brez izkušenj. Kljub temu so seveda še posebej dobrodošli kandidati z izkušnjami, in sicer predvsem iz plastike, gumarstva ali avtomobilske industrije.

V PE Boštanj zaposlijo ročnega orodjarja z izkušnjami iz sestavljanja in upasovanja orodij za plastiko, nastavljavca in tehnologa. Vse bodo zaposlili za nedoločen čas po uspešno zaključenem preizkusnem obdobju. V proizvodnji zaposlijo tudi več proizvodnih delavcev, koder izobrazba ni potrebna, delo delavcev na strojih pa poteka 4-izmensko.

Širijo proizvodnjo gumenih izdelkov

Na Vrhniki, kjer ima gazela, ki je bila leta 2010 nominirana za gazelo osrednje Slovenije, poleg proizvodnje tudi sedež uprave, pa bodo redno zaposlitev zaradi širitve orodjarne zagotovili konstruktorju orodij, CNC-programerju in še vsaj dvema CNC-operaterjema.

Tudi proizvodnjo gumenih izdelkov bodo še razširili, zato zaposlijo več delavcev na strojih v proizvodnji in nastavljavca oziroma pripravljavca strojev. Siliko na Vrhniki in v PE Boštanj skupaj zaposluje 270 ljudi, do konca leta naj bi jih zaposlili še 15.

Velik poudarek dajejo sodelovanju z mladimi in njihovemu zaposlovanju. »Na Vrhniki sicer vsako leto sprejmemo najmanj 15 dijakov in študentov, jim zagotavljamo prakso, pomagamo pri pripravi diplomskih nalog in jih zaposlimo, če se mladi sodelavec med nekajmesečnim sodelovanjem nadpovprečno izkaže,« pojasnjuje Marjeta Borštnik, odgovorna za kadre v Siliku.

Za študentsko delo imajo trenutno priložnosti na področju vzdrževanja, tehnologije in v orodjarni. Prijave tako za zaposlitev kot študentsko delo sprejemajo na svoji spletni strani. jpš