Peklenska vročina in slab obisk sta zaznamovala uvod med Krimom in Zagorjem, ki je v minuli sezoni prekinilo 21-letno vladavino Ljubljančank in osvojilo prvi naslov državnih prvakinj. Denarno in igralsko zdesetkane Zasavke so na teniškem igrišču, na katerem je bila položena modra podlaga, na kateri se igrajo tudi tekme v evropski ligi prvakov, namučile favorizirani Krim. Tega je reševala vratarka Miša Marinček, ki je v uvodnih dobrih dvajsetih minutah zbrala sedem obramb (od tega tri sedemmetrovke), v nadaljevanju še toliko, med minutami odmora pa jo je pred soncem varovala soigralka Sergeja Stefanišin z odprtim dežnikom.

Marinčkova je bila izbrana za najboljšo igralko tekme in je za nagrado dobila smuči, Zagorjanke, pri katerih je Tjaša Stanko dosegla več kot polovico zadetkov za svojo ekipo (11 od 20), pa sta uničila dva strelska posta: 13-minutni v prvem polčasu (od 7:6 do 13:7) in 12-minutni v drugem (od 19:20 do 19:24). »Imeli smo težave v obrambi in v igri nismo blesteli, a smo zmagali, kar je glavno, in naredili, kar smo morali,« je dejal Krimov trener Uroš Bregar. V nasprotju s Krimom, ki se je okrepil s šestimi igralkami, jih je Zagorje toliko izgubilo. »Žal nimamo dovolj igralk, da bi lahko sledili Krimovemu ritmu, čeprav smo se večji del dobro upirali. Krim ima sedem tujk, mi pet mladink. V njihovi ekipi je bilo občasno zaslediti nekaj panike,« je ocenil trener Zagorja Bojan Voglar.

Pred moškim dvobojem je RZS podelila nagrade najboljšim igralcem v prvi ligi v minuli sezoni. Trinajst prvoligaških trenerjev je za najboljšega igralca izbralo Miha Zarabca (Celje; devet glasov, po dva Blaž Janc in Patrik Leban), za najboljšega vratarja klubskega kolega Urbana Lesjaka (12 glasov, enega Jure Vran), naziv prvega strelca pa sta si s po 189 zadetki razdelila Mario Šoštarič (iz Gorenja je odšel k Picku Szegedu in ga v Portorožu ni bilo) in Jaka Malus (Celje).

Obisk moške tekme se je v primerjavi z žensko popravil, vendar je bil vseeno dvakrat manjši od lanskega, ko se je zbralo 1500 gledalcev. Za pivovarje se je slabo začelo, kajti že v šesti minuti je steber obrambe Vid Poteko zaradi grobega udarca v obraz Grega Krečiča dobil rdeči karton, Koprčani pa so vodili s 3:0. Nato so Celjani le vzpostavili ravnotežje, na igrišču pa je bilo – tudi zaradi spornih sodniških odločitev – vedno več grobih prekrškov, grdih besed in poskusov fizičnega obračunavanja med igralci, zato je tekma trajala kar uro in 45 minut. Zadeve so se vsaj začasno umirile med polčasoma, ko je Društvo športnih novinarjev Slovenije v Hram športnih junakov v Stožicah sprejelo nekdanja rokometaša Rolanda Pušnika (v Portorož je prišel iz Katarja, kjer deluje kot trener vratarjev) in posthumno Iztoka Puca (kipec je v imenu pokojnega očeta prevzel 25-letni sin Borut, nekdanji teniški igralec, ki pa zaradi poškodbe hrbta ne igra že leto in pol).

Čeprav so Celjani na petih medsebojnih tekmah v minuli sezoni petkrat premagali Koper s povprečno razliko več kot desetih golov (skupno +51), so se tokrat mučili, reševala pa sta jih 37-letni vratar Ivan Gajić, ki je poleg 13 obramb dosegel tudi gol prek celotnega igrišča, in 17 let mlajši Jaka Malus, z osmimi zadetki prvi strelec in najboljši igralec tekme. Po skupno 14 izenačenjih so Koprčani zadnjič vodili v 54. minuti (22:21), nato so Celjani dosegli štiri gole zapored, a so se Primorci približali le na zadetek minusa. Še več: 25 sekund pred koncem so imeli napad za remi in podaljške, a niso resneje streljali na gol, strel Nina Grzentiča z desetih metrov po izteku igralnega časa pa je končal v bloku.

Trener Branko Tamše, ki je tekmo vodil s posebno longeto na poškodovani levi roki, je Celju prinesel peto superpokalno lovoriko in tretjo zaporedno. »Pred končnico so nam izkušnje prinesle vodstvo s plus tri, na koncu pa so prav najbolj izkušeni igralci delali napake. Tako smo že dobljeno tekmo naredili negotovo in živčno. Za gledalce je bila zato zanimiva, a si v prihodnje takšnih stvari ne smemo dovoliti,« je opozoril Branko Tamše. Njegov stanovski kolega Zoran Jovičić je kot igralec k edinemu koprskemu superpokalu, osvojenemu v domači Bonifiki leta 2008 proti Trimu, prispeval tri gole, o sobotnem dvoboju pa je dejal: »Svojim fantom čestitam za igro, a to nam nič ne pomaga, saj smo izgubili. V končnici smo zgrešili 'zicer' ali dva, ki ju ne bi smeli, a že to, da smo se enakovredno kosali z močnejšimi in izkušenejšimi Celjani, je za nas fantazija. Toda to, da smo bili tako blizu njim, le ni realno.«