Osma zaporedna knjiga o Harryju Potterju Harry Potter and The Cursed Child (v slovenščino še ne preveden Harry Potter – Prekleti otrok), ki v tednih po izidu spet ruši vse prodajne rekorde, ni pripoved kot preostalih sedem knjig, ampak dramsko besedilo. To je tudi osnova predstave, ki jo od junija uprizarjajo v londonskem gledališču Palace. Tudi pri avtorstvu so spremembe: pri snovanju nove originalne zgodbe so moči združili avtorica prvih sedmih knjig J. K. Rowling, angleški scenarist in dramatik Jack Thorne in angleški gledališki režiser John Tiffany; Thorne je avtor drame, Tiffany pa režiser predstave.

Osmi del se od predhodnih razlikuje tudi po vsebini, saj glavni junak tokrat prvič ni Harry Potter s prijatelji, pač pa njihovi potomci, prvi med njimi Harryjev sin Albus Severus Potter, ki se devetnajst let po sklepu sedme knjige Harry Potter – Svetinje smrti prvič odpravi na čarovniško šolo Bradavičarko, kjer se mora soočiti s temačno zgodovino svoje družine.

Ljubiteljem čarovniških peripetij je takšen preskok v času in generacijah očitno všeč, saj je knjiga že v začetku avgusta prehitela Petdeset odtenkov sive kot najhitreje prodajane knjige desetletja in trenutno vse kaže, da bo postala najbolje prodajano dramsko besedilo vseh časov. V prvem tednu po izidu so v Veliki Britaniji prodali več kot 850.000 izvodov, v ZDA in Kanadi pa so v prvih dveh dneh prodali več kot dva milijona izvodov: knjiga je porušila tudi ameriški prednaročniški rekord.

Oblegana je tudi predstava v dveh delih, ki traja več kot pet ur, saj so v začetku avgusta dodatno izdanih 250.000 vstopnic gledalci pokupili v nekaj urah. Vstopnice je mogoče še danes kupiti na spletu po enormnih cenah, ki se dvigajo čez 1000 funtov, saj so jih 20 odstotkov pokupili preprodajalci, ki jim navijajo cene. Če vsako prodajo z le 20 funti dobička, bodo s predstavo zaslužili milijon funtov, ocenjujejo poznavalci za britanski Guardian. Palace vstop s tovrstnimi vstopnicami, če jih prepozna, zavrne. pim