Letošnje leto za Calvina Harrisa vsaj zasebno ni bilo ravno cvetoče, saj je imel najprej prometno nesrečo, nato se je razšel s pevko Taylor Swift. Tudi poslovno je bil manj uspešen kot lani – natančneje od 1. junija 2015 do 1. junija 2016 – in je zaslužil tri milijone manj. Toda kljub temu ostaja na vrhu lestvice dvanajstih najbolje plačanih didžejev na svetu, ki jo vsako leto objavi Forbes.

Lani je Harris zaslužil 63 milijonov dolarjev. Kdo ve, koliko mu je pri tem pomagala stalna prisotnost v tračarskih medijih in na instagramu Taylor Swift. Harris je sicer rezidentski DJ v lasvegaškem klubu in zasluži dovolj, da se po nočnem delu z zasebnim letalom odpelje naravnost domov v Los Angeles. Če smo natančni – za en nastop v Las Vegasu dobi okoli 400.000 dolarjev. Zanimivo je, da sta poleg Škota tudi na drugem in tretjem mestu evropska didžeja. Drugi po zaslužku je 47-letni Nizozemec Tiësto, ki je s stotimi nastopi lanskega leta od Vegasa prek Hrvaške do Vietnama zaslužil 38 milijonov dolarjev. Največ je dobil za nastope in promocijo za pijačo 7up. Oba, Tiësto in Harris, sta pred štirimi leti nastopila tudi v Ljubljani, pri nas pa je lani Tiësto posnel video za skladbo House Of Now. Tretji na lestvici je Francoz David Guetta, ki je lani zaslužil 28 milijonov dolarjev, največ z nastopi v lasvegaških hotelih in klubih Wynn's, precej pa tudi s skladbo za letošnje evropsko prvenstvo v nogometu.

Med prvo deseterico ni ženske

Kljub temu da je skupno deset najbolje plačanih didžejev lani zaslužilo 270,5 milijona dolarjev, jim je zaslužek v primerjavi z letom prej padel. Peti na lestvici najbolje plačanih didžejev Steve Aoki je prepričan, da so zlati časi zaslužkov že minili. Sam je lani nastopil 198-krat, in to kljub temu, da je v tem letu imel tudi operacijo glasilk. Nekaj didžejev se je tako že odmaknilo od elektronske glasbe. Denimo sedmi na lestvici Skrillex je lani večino od zasluženih 20 milijonov pridobil s sodelovanjem z Justinom Bieberjem. Dvanajsti na lestvici Avicii, ki je lani zaslužil 14 milijonov dolarjev, je napovedal upokojitev. Na Forbesovi lestvici pa med deseterico ni nobene ženske. Šele na enajstem mestu je ženska DJ-skupina Nervo. Na lestvici bi tudi zaman iskali didžeja Umka.