Hekerji se postijo

V Silicijevi dolini se je pojavil nov trend: postenje. Vse več tehnoloških frikov se posti, ker naj bi s tem dosegli večjo produktivnost telesa in možganov. Biohekerji, kot se imenujejo, na tak način eksperimentirajo s svojimi telesi. Ustanovili so celo klub WeFast (Postimo se), kjer se srečujejo po nekajdnevnem postu in skupaj obedujejo. Nekateri se postijo po 14 ur, drugi tudi do tri dni, nato pa skupaj zaužijejo obrok zdrave hrane. Trdijo, da so na tak način ne le bolj produktivni, temveč bodo tudi živeli dlje, saj se bodo bolj zdravo prehranjevali. V Silicijevi dolini je tako nekaj podjetij, kjer se postijo prav vsi zaposleni ter se pri tem medsebojno podpirajo.

Gastronomija deževnega gozda

V bolivijskem nacionalnem parki Madidi se zbirajo kuharski mojstri, ki v deževnem gozdu iščejo rastline, ki bi jih lahko predelali v okusno hrano. Vse več ne le bolivijskih, temveč svetovnih kuharjev išče nove sestavine in deževni gozd je pravo mesto za to. Projekt sta podprla bolivijsko okoljsko ministrstvo ter danska razvojna agencija. Do sedaj so kuharski mojstri odkrili, da lahko iz sadeža cusi naredijo okusne sladice, da imajo majhni, češnjam podobni sadeži camu camu več vitamina C kot pomaranče ter da iz sadeža majo lahko pridelujejo mleko. Vse dobrote iz deževnega gozda bodo lahko uporabili v novem kuharskem trendu Deževni gozd na mizi, ki se hitro širi med najboljšimi svetovnimi kuharji.