Letošnja sezona je sezona kariere za motokrosista Tima Gajserja. Ko je lani postal prvak v MX2, so mnogi dejali, da bo ob prestopu v elitni razred MXGP težko držal korak z najboljšimi, najhitrejšimi in predvsem najbolj izkušenimi tekmeci. A glej ga zlomka, še Tim sam je dejal, da je kar težko verjel besedam očeta Bogomirja, ki mu je dejal, da lahko tudi zmaga. A skupaj sta se letošnje sezone lotila na pravi način in ob pomoči Honde, ki daje Timu na razpolago vrhunsko tehniko in tudi logistiko, so zmage začele kar deževati.

Saj ni zmagal le nekajkrat, vrh razpredelnice je osvojil v hipu, presenetil je vse dvomljivce, še najbolj pa tekmece, ki kar niso mogli verjeti, kaj na stezah po vsem svetu uprizarja mladi Makolčan. A zdaj so se že navadili, da je startna številka 243 vedno nekje v ospredju, saj je letos na primer zmagal na 14 od skupno 28 vožnjah, torej kar na polovici vseh preizkušenj (ena dirka je dejansko sestavljena iz dveh ločenih voženj), zato ne čudi, da ima pred prvim zasledovalcem, šestkratnim svetovnim prvakom Antoniem Cairolijem, kar 103 točke prednosti. Za ponazoritev: zmagovalec na eni vožnji dobi 25 točk, dirkač, ki bi zmagal na vseh preostalih dirkah, pa bi skupno dobil 200 točk. Torej bi Cairoli z zmagami na štirih vožnjah ujel Gajserja, seveda pod pogojem, da Slovenec ne bi dobil nobene točke. To pa je ob njegovi trenutni formi skorajda nemogoče. V teoriji lahko Gajser že po dirki na Nizozemskem, preden se dirkači odpravijo na zadnji dve v ZDA, postane prvak, če bo takrat imel vsaj 101 točko ali več prednosti.

Sicer sezona še zdaleč ni odločena, pred dirkači so še štiri dirke oziroma osem voženj, in tudi dejstvo, da je tokrat v Belgiji po zelo dolgem času ostal brez skupnih zmagovalnih stopničk, Gajserja ne more spraviti iz zmagovalnega ritma. Konkurenca je ostra, dirkači so željni Gajserju vsaj malo otežiti pot do naslova prvaka, a odlično fizično in psihično pripravljeni Tim daje tako rekoč na vsaki vožnji vedeti, da zanj obstaja le ena smer: tista, ki vodi na Olimp motokrosa. In če bo nadaljeval v slogu, v kakršnem je odpeljal dosedanji del sezone, mu bo to tudi uspelo.