Ericsson v okviru globalnega programa za nove diplomante išče arhitekta rešitev v oblaku. Sprejeli bodo sodelavko ali sodelavca, ki se želi naučiti, kako zasnovati in izvesti rešitev Telco in rešitve v oblaku.

Gre za odlično priložnost za razvoj modelov storitev v oblaku in arhitektur za Ericssonove stranke, pri čemer bo imel na novo zaposleni priložnost delati z mnogimi globalnimi strankami s področja telekomunikacij ter podjetji na kompleksnih projektih, ki med drugim obsegajo integracijo celotnih sistemov z različno strojno in programsko opremo.

Novi sodelavec bo odgovoren za načrtovanje rešitev, ki temeljijo na računalništvu v oblaku, v skladu s strankinimi zahtevami, za nameščanje in integracijo rešitev Ericsson ter drugih rešitev v oblaku, omogočanje prenosa znanja na stranke v času projektov za postavitev, delo s skupinami iz zalednih sistemov za razvoj zanesljivih rešitev, izvajanje sistemskih preskusov pa tudi za pripravo podporne dokumentacije.

Tehnične zahteve so: poznavanje konceptov in tehnologij računalništva v oblaku ali virtualizacije, izkušnje s postavitvijo, konfiguriranjem in delovanjem ogrodij za upravljanje oblaka (OpenStack, CloudStack ali VMware vCloud Director), izkušnje z nekaterimi okolji za virtualizacijo (VMware, KVM, XEN, Hyper-V), izkušnje s strežniško infrastrukturo (sistemi z rezinami ali strežniškimi regali itd.), dobre veščine s skrbništvom sistema Linux in odpravljanjem motenj ter poznavanje omrežnih tehnologij in protokolov.

Od kandidatov pričakujejo tudi izrecno ustvarjalnost in odgovornost, osredotočenost na rešitve: ustvarjalnost, vedoželjnost, pozitivnost, zmožnost sodelovanja, organizacijsko zavedanje: vzpostavitev razporeditve volilnih baz (»power-base mapping«) za razumno ukrepanje in temu primerno načrtovanje ter delo v skupinah z navzkrižno delujočimi funkcijami.

Prednost imajo strokovnjaki, ki že imajo praktične izkušnje z eno od naslednjih storitvenih arhitektur: AWS, Google Cloud, Azure, Terremark, Rackspace…, imajo izkušnje na področju telekomunikacij s specifičnimi temami računalništva v oblaku, kot so virtualizacija omrežnih funkcij (NFV) ali upravljanje/organiziranje (MANO), pa tudi izkušnje z nekaterimi poslovnimi pomnilniškimi sistemi – EMC, NetApp ali podobno ter ki poznajo odprtokodne pomnilniške storitve in porazdeljene datotečne sisteme.

Ericsson poleg visokega standarda delovnega okolja ponuja še priložnosti za mednarodno kariero, odličnega ekipnega duha, zabavne dogodke ter potovanje, ob prilagodljivem delovnem času pa tudi konkurenčen plačilni paket. Kako visoka je plača, v Ericssonu niso želeli pojasniti. Delo poteka v Ljubljani, prijave pa sprejemajo na njihovi spletni strani.