Drugi krog slovenske nogometne lige s strelskega vidika ni navdušil. Na petih tekmah je padlo le osem golov, kar četrtino od teh pa je dosegel Sunny Omoregie, ki je za domačo zmago Maribora proti Rudarju iz Velenja z 2:0 dosegel oba zadetka. »Zavzeto dela, je pozitivna oseba. Čakal je na svojo priložnost in jo dočakal. Je tam, kjer mora biti. Zadovoljen sem z njegovim prispevkom,« je svojega varovanca po tekmi pohvalil trener vijoličastih Darko Milanič.

Nigerijski napadalec je v Ljudski vrt prišel pred mesecem dni iz Celja, in sicer v »paketu«, skupaj s slovenskim reprezentantom Blažem Vrhovcem za 300.000 evrov. Sedemindvajsetletnik ima za sabo zelo pestro kariero. V Evropo se je preselil pri trinajstih letih, pred prihodom v Celje, kjer je igral dve sezoni, pa je zamenjal že osem klubov. Med njimi sta bila poleg španskih tudi malteški (Gzira United) in celo kanadski (Thunder Bay Chill).

Omoregie je v izboru za nogometaša 2. kroga zbral kar 33 od 40 možnih točk, na prvo mesto pa sta ga poleg naše redakcije uvrstila tudi Tomaž Kavčič in Bojan Prašnikar. Drugo mesto s kar trikrat manj točkami je zasedel vratar Krškega Marko Zalokar, tretjega branilec Olimpije Denis Klinar, točke pa sta dobila še strelec edinega zadetka na tekmi med Celjem in Gorico (1:0) Matej Podlogar in najboljši igralec preteklega kroga Etien Velikonja (Olimpija). Poleg omenjene peterice so glasove dobili še Miha Zajc (Olimpija), Ruben Belima, Jaka Štromajer (oba Koper), Dare Vršič (Maribor) in David Bučar (Krško).

Nogometaš 2. kroga SNL

Dnevnik

PODATKI

3

5

2

10

1

točke

CELJE

OLIMPIJA

OLIMPIJA

MARIBOR

KRŠKO

Marko Zalokar

Denis Klinar

Matej Podlogar

Etien Velikonja

Sunny Omoregie

26 let

24 let

25 let

27 let

27 let

napadalec

vratar

branilec

napadalec

napadalec

Ocenjujejo Branko Oblak, Bojan Prašnikar, Tomaž Kavčič in športna redakcija Dnevnika.