Trikratni svetovni prvak je znova tam, kjer se počuti najbolje – na vrhu skupne razvrstitve svetovnega prvenstva v formuli 1. Britanec Lewis Hamilton je na enajsti dirki letošnje sezone v Budimpešti brez večjih težav opravil s konkurenco, prišel do tretje zaporedne in pete zmage na zadnjih šestih dirkah ter posledično zasedel prvo mesto v skupni razvrstitvi, kjer ima sedaj šest točk prednosti pred moštvenim kolegom pri Mercedesu Nicom Rosbergom, ki je bil drugi. Tretje mesto je osvojil Avstralec Daniel Ricciardo.

Dirka za VN Madžarske ni postregla s pretresljivimi dogodki. Lewis Hamilton je po odličnem startu do prvega ovinka prehitel Nica Rosberga, nato pa kontroliral dogajanje na stezi vse do konca. Mercedesovo dvojno zmago je na trenutke ogrožal le Daniel Ricciardo v Red Bullu, ki pa je v zaključku bil hud boj s Ferrarijevim Sebastianom Vettlom za tretje mesto. »Vse se je odločilo na startu. To je bil odličen dan za naše moštvo,« je povedal Lewis Hamilton, ki je s peto zmago na VN Madžarske postavil nov rekord steze in s tem prehitel legendarnega Nemca Michaela Schumacherja, ki je v Budimpešti slavil štirikrat. »Kot mladenič sem Michaela gledal ves čas. Neverjeten občutek je, da sem tu zbral eno zmago več od njega.«

Najbolj razburljiv dvoboj na tokratni VN Madžarske se je odvijal nekoliko bolj v ozadju, kjer sta se Max Verstappen in Kimi Raikkonen borila za peto mesto. Zaiskrilo se je v 57. krogu, ko je Finec napadel Nizozemca, ta pa je zaprl prostor, zaradi česar je dirkač Ferrarija izgubil del sprednjega krilca. Tudi nadaljnje Raikkonenove poskuse prehitevanja je dirkač Red Bulla odbijal, zaradi česar je bil Finec po koncu dirke precej razburjen.

»Sam ne odločam o tem, ali je bilo Verstappnovo početje pravilno ali ne. Povedal bom le tole – nekateri so bili kaznovani že za precej manj. Razočaran sem, ker mi ni uspelo priti pred njega. Dirkalnik se je odzival odlično, tudi hitrost sem imel primerno. Toda, saj veste – prehitevanja v formuli 1 niso nikoli enostavna,« je po dirki razlagal Kimi Raikkonen. Max Verstappen je, razumljivo, dvoboj s Fincem videl povsem drugače. »Skozi celotno dogajanje sem dirkalnik premaknil le enkrat. Zares bi bilo skrajno čudno, če bi zato prejel kazen. Videl sem, kako se mi je Raikkonen približeval in kako me je optimistično želel obiti. V silni želji je trčil ob bok mojega dirkalnika, kar se rado zgodi ob takih manevrih.« S tem, ko je Verstappen ostal pred Raikkonenom in Ricciardo pred Vettlom, je Red Bull v skupni razvrstitvi konstruktorjev zaostanek za Ferrarijem na drugem mestu zmanjšal le na točko.