Zebra BI je bila izbrana na podlagi ocene po več kot 15 kvantitativnih in kvalitativnih kriterijih. Strokovnjaki so pri tem upoštevali izkušnje podjetja, ugled podjetja na svojem področju, tehnične certifikate, prisotnost na trgu in pozitivne ocene strank. Ključnega pomena za vključitev Zebra BI na priznani seznam je bila njena posebnost: vgrajena uporaba preverjenih standardov za vizualizacijo podatkov.

"Zebra BI je bila na našem radarju že nekaj časa, saj predstavlja revolucijo na področju tehnologije za vizualizacijo podatkov," pravi Jeevan George, odgovorni urednik pri CIOReview. "Zebra BI je v preteklem letu orala ledino in tako pridobivala stranke po vsem svetu, zato nam je v čast, da jo lahko predstavimo na letošnjem seznamu."

Za slovensko podjetje Zebra BI je to še eno v vrsti priznanj, ki so jih prejeli v zadnjem letu in pol, odkar so začeli prodajati svojo inovativno rešitev na globalnem trgu. Programsko orodje Zebra BI uporabljajo velika, srednja in mala podjetja po vsem svetu. Lani je podjetje več kot 92 odstotkov prihodkov ustvarilo izven Slovenije. Med njimi so Coca-Cola, Roche, SanofiAventis, Heineken, Carlsberg, Volvo Bus, Konica Minolta, Saudi Airlines, US Gas&Electric, Telekom Srbije, Hemofarm in drugi. Produkt Zebra BI je v letu 2015 prejel certifikat organizacije IBCS Association (International Business Communication Standards) za odličnost v vizualizaciji poslovnih podatkov.

Ekipa Zebra BI se širi in zato v svojo sredino sprejme novega programerja. "Veseli bomo navdušenega razvijalca, ki dobro pozna razvoj na Windows platformi (C#, Visual Studio, .NET, WPF) ali za splet ter se želi izraziti in razvijati svoje talente v enem najbolj obetavnih startupov v Sloveniji," poudarja Andrej Lapajne, direktor podjetja. Novega sodelavca oziroma sodelavko bodo zaposlili za nedoločen čas.

Ekipa je razvila program Zebra BI – pameten dodatek za Excel, s katerim so napredne poslovne prezentacije, nadzorne plošče in poročila narejeni v samo nekaj klikih. Podjetje deluje globalno, s strankami, kot so Coca-Cola, Heineken, Roche, SanofiAventis, Volvo Bus, Telekom Srbije, nedavno pa je bil program Zebra BI uvrščen na lestvico CIOReview Top 20 Data Visualization Solutions.

Od kandidatov/kandidatk pričakujejo izkušnje z razvojem na Windows platformi (C#, Visual Studio, .NET, WPF) ali za splet, dobro poznavanje konceptov objektno usmerjenega programiranja, aktivno znanje angleščine, zanimanje za področje vizualizacije podatkov, dober občutek za uporabniški vmesnik in uporabniško izkušnjo, natančnost, sistematičnost in sodelovanje v timu. Prednosti so dobro poznavanje Excela ter izkušnje s programiranjem za internet (JavaScript, HTML, CSS), ter izkušnje z inštalacijo programov v enterprise okoljih.

Prijave v angleščini sprejemajo na e-naslov info@zebra.bi do 19.2.2016. Več informacij na: https://zebra.bi/zaposlitev/.