Med več kot 85 udeleženci iz več kot 8 držav se je najbolje izkazala tričlanska ekipa, ki je predstavila izdelek Grow – modularno inovativno plastično posodico za gojenje rastlin. Idejo so predstavili trije mladi podjetniki in managerji: Tomaž Jug, Nedelko Cocej Minatti in Mirjana Evđenić. Pojasnili so, da je njihova inovativna posoda opremljena z dodatnim čipom za zaznavanje svetlobe, vlage in ravni vode, ki s pomočjo aplikacije lastnika glede na tip rastline opozarja na primerno skrb zanjo, denimo, kdaj jo je treba zaliti in ali je dovolj izpostavljena soncu.

Zmagovalna skupina je prejela MBA štipendije v obliki Entrepreneurship modulov na Cotrugli Business School ter denarno nagrado v višini 2.000 evrov. Posebno nagrado si je prislužil tudi član skupine Tomaž Jug, ki se je izkazal kot najboljši posameznik tega tekmovanja in se bo tako lahko udeležil izobraževanja na Harvardu v obliki HBX modula.

Laura Rednak, izvršna direktorica družbe Plastika Skaza, je bila z idejo zmagovalne ekipe zadovoljna: »Dogodek International Business Hackathon za naše podjetje pomeni zgodovinsko prelomnico. Udeleženci so predstavili 15 izredno dobro zamišljenih inovativnih produktov. Zmagovalna ekipa je na tekmovanje prišla dobro pripravljena in zasluženo zmagala. Predstavili so izdelek, ki ga potrebuje vsako gospodinjstvo, saj bo zelenja čedalje manj, zato ga bomo vse bolj prinašali v svoje domove. Izdelek Grow by Skaza bo to dejansko omogočal.«

»Glavni namen dogodka International Business Hackathon je bil spodbuditi mlade managerje in podjetnike, da začno razmišljati s svojo glavo. Inovativnost namreč vodi v prebojne poslovne zamisli, kar se posledično prevede v nova podjetja in nova delovna mesta. Napredne ideje pritegnejo pozornost tako domačih kot tujih investitorjev in tako odpirajo priložnosti mladim, Sloveniji in podjetjem v mednarodnem poslovnem okolju,« je domet dogodka povzel Dejan Roljič, direktor celotne družbe ABC pospeševalnika.